Po bakinom receptu, kiflice sa sirom mogu se kuhati tople ili hladne, pa su savršene za međuobrok ili brzinski lagani obrok. Svaka žena ima jedinstveno mjesto u svojoj kolekciji recepata za kiflice sa sirom, jer ova jela evociraju draga sjećanja i radosna vremena provedena s onima do kojih joj je stalo.

Zamislite ovaj obrok bez očaravajuće arome koja se širi iz pećnice, radosnog ambijenta kućanstva ispunjenog članovima obitelji koji obilježavaju rođendane i godišnjice, a sve dok uživate u mekim, toplim kiflicama sa sirom koje je baka napravila brižno za sve.

Mnogima ovo jelo budi lijepe uspomene na djetinjstvo, omiljeni recept koji se prenosi kroz generacije, pospješujući trajne trenutke koje će vaša obitelj s radošću čuvati.

SASTOJCI:

Za pripremu nadjeva trebat će vam 10 grama instant kvasca, 1 žličica šećera, 1 žličica brašna, 200 mililitara toplog mlijeka, 1 jaje, 50 mililitara ulja, 1 žličica soli, 1 paketić praška za pecivo i 400 grama višenamjenskog brašna.

novi sir za preljev:

  • 1 žumanjak i 1 žlica masti (koju možete zamijeniti maslacem ili uljem).
  • Sezam

PRIPREMA:

Za izradu mekanih kiflica punjenih sirom, u zdjelici pomiješajte kvasac, 50 ml toplog mlijeka, šećer i jednu žlicu brašna. Nakon što pokrijete smjesu, ostavite je da odstoji 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao. U većoj zdjeli pomiješajte polovicu brašna s razmućenim jajetom, uljem i praškom za pecivo. Dobro promiješajte, zatim dodajte preostalo mlijeko zajedno s aktiviranim kvascem.

Postupno dodajte ostatak brašna i mijesite smjesu dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto da odstoji otprilike trideset minuta. Zatim podijelite tijesto na četiri jednaka dijela, a zatim uzmite svaki dio i podijelite ga na četiri manja dijela, što rezultira ukupno 16 jednakih loptica.

Svaku lopticu spljoštite valjkom, izrežite jedan dio kao što je prikazano na fotografiji, a preostali dio napunite sirom prije nego što ga zarolate. Premažite smjesom žumanjka i masti (bilo ulja ili maslaca), pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Preporučujemo