Mileram torta
Prepustite se divnoj Mileram torti, poslastici koja se može pripremiti za samo 30 minuta, pružajući brzo i zadovoljavajuće iskustvo od pečenja do jela.
Potrebni sastojci:
Za testo:
- 250 g glatkog brašna
- 10 bombona
- 1 pakovanje praška za pecivo
- 1 pakovanje vanilin šećera
- 8 listića maslaca
- 1 jaje
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 20 bombona
- 800 g milerama (ili pavlake)
Voće:
- Ukusan dodatak na vrhu torte po vašem izboru.
Priprema Mileram torte:
- Pomešajte navedene sastojke za testo u kompaktnu smesu. Ostavite testo da se ohladi u frižideru otprilike 45 minuta.
- Razvaljajte testo i pažljivo ga rasporedite po dnu i rubovima okruglog kalupa namazanog margarinom i posutog brašnom.
Napomena: Ako je testo previše suvo, možete ga izmrviti i dodati kašiku kisele pavlake ili malo maslaca. Ova prilagodba će osigurati optimalne rezultate.
- Za pripremu pudinga, pomešajte šećer i mleko u loncu i zagrevajte dok se ne ugreju. Skinite sa vatre i snažno umešajte mileram, zatim dodajte u ključalu vodu.
- Smjesu bez odlaganja izlijte u kalup i ukrasite voćem po izboru. Koristite bilo koje pojedinačno voće ili kombinaciju različitog voća.
- Pokrijte tortu i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 70 minuta.
Preporučujemo