Pozdrav, draga moja publiko! Danas sam oduševljen što mogu otkriti ukusnu i besprijekornu formulu za halvu od griza. Pedantno smo osmislili izvrstan recept za halvu koja se može pohvaliti neodoljivo glatkom konzistencijom.
Ako tražite praktičan recept koji je lako slijediti, ne tražite dalje. Ovaj recept će vas voditi u pripremi ukusne halve koja je savršena za posluživanje vašim gostima, bilo za vrijeme čaja ili nakon zadovoljavajuće večere. Zaronimo i otkrijmo korak po korak proces stvaranja ove ukusne halve od griza, kao i potrebne sastojke.
Standardna čaša za vodu obično sadrži oko 200 mililitara tekućine.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 šalica griza, 1 šalica šećera, 1 šalica vode i 75 grama krute masti.

U posudi pomiješajte vodu i mlijeko pa dodajte tri žlice ulja. Umiješajte kvasac i šećer, miješajte dok se kvasac ne otopi. Nastavite sa dodavanjem brašna i žličice soli. Mijesite dok se ne dobije tijesto, a po potrebi dodajte još brašna. Mijesite tijesto dok ne postane glatka i konzistentna smjesa. Pokriti tijesto i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga tijesto još jednom premijesite i podijelite na pet jednakih dijelova. Od ovih dijelova oblikujte manje kiflice razvlačeći ih rukama i slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite ih da se odmore dodatnih 25 minuta. Prije pečenja kiflice obilno premažite maslinovim uljem. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva i pecite 10 minuta. Dok su još tople, kiflice premažite maslacem kako bi zadržale mekoću i svježinu.

Preporučujemo