Grkinja koja živi u Sidneju otkrila je da svakodnevno doživljava niz simptoma, uključujući nadimanje, dijareju, zatvor, pretjeranu nadutost, jak bol u trbuhu, zadržavanje tekućine, umor i mučninu.

Nutricionist Angela Koljos Dimitrakopouljos Glavne namirnice korištene u eksperimentima bile su bogate vitaminom C. Stručnjaci zagovaraju uključivanje kiselog kupusa u svačiju prehranu zbog njegove sposobnosti jačanja imuniteta i brojnih pozitivnih učinaka na zdravlje.

Grkinja koja živi u Sidneju otkrila je da ima svakodnevne simptome uključujući nadimanje, dijareju, zatvor, gasove, jak bol u stomaku, zadržavanje vode, umor i mučninu.
Gastroenterolog je preporučio sintetička vlakna u prahu i probiotike, na kraju je odustala od ovog pristupa zbog neefikasnosti. “Ovo ne uključuje sve moje simptome, svaki dan se osećam kao pacov”, rekla je Anđela, prenosi Zapodhena.rs.

  • Zaključila je da je ponekad potrebno odbiti savjete medicinskih stručnjaka ili stručnjaka i provesti temeljno istraživanje vlastitog zdravlja. Stoga je odlučila jesti kiseli kupus dvije godine i pažljivo dokumentirala svoje nalaze na media.com.

Nije neuobičajeno da liječnici preporučuju povećanu konzumaciju kiselog kupusa, a mnogi ljudi možda nisu svjesni njegovih nutritivnih svojstava. U početku mi je također nedostajalo znanja u ovoj oblasti, međutim, nakon pregleda istraživanja, otkrio sam neke prednosti koje vrijedi isprobati.

  • Moje prvo iskustvo sa kiselim kupusom bilo je iznenađujuće po njegovoj izraženoj kiselosti. Nakon toga sam dobio nadutost, gasove i jaku žgaravicu. Ali izdržao sam i na kraju su simptomi potpuno nestali.

Kombinacija probiotika, vitamina, minerala i antioksidansa u kiselom kupusu pruža mnoge zdravstvene prednosti koje možda neće biti odmah vidljive, međutim, uz redovnu konzumaciju, ove prednosti će se neizbježno integrirati u vaš životni stil.

Moje iskustvo je da, iako je moguće preskočiti kiseli kupus na dan ili dva, njegova sposobnost da poboljša okus jela je takva da možete osjetiti njegovo odsustvo. Nutricionisti kažu: “Redovna konzumacija kiselog kupusa i druge fermentisane hrane, zajedno sa dosta voća, povrća i mahunarki, podržaće zdravlje creva, imunološki sistem, nivo energije i kognitivne funkcije.”

promjene koje su se desile

„Kao prvo, potpuno je bezbedno jesti kiseli kupus, u obroke uključujem male količine kiselog kupusa, oko jedne kašike za ručak i večeru. Kombinujem ga sa raznim namirnicama, uključujući povrće, jogurt sa probioticima i sočivo. Vrijedi napominjući Da, konzumiranje samo kiselog kupusa svaki dan, bez dodatnih prednosti druge hrane, možda neće značajno poboljšati zdravlje crijeva.

Želim istaknuti očigledne simptome koje sam počeo osjećati nakon nekoliko mjeseci dosljednog unosa, a još uvijek imam dane u kojima se ne osjećam dobro, zbog stvari kao što su stres, nedostatak sna ili hormonske fluktuacije, čak i ako imate negativnih reakcija danima ili sedmicama, preporučljivo je istrajati i istraživati ​​nove mogućnosti. Šta vam odgovara”, kaže nutricionista.

Preporučujemo