Kada jednom probate ovu verziju Milch Schnitte, zaboravit ćete na one kupljene u trgovini. Samo sa malo truda, možete uživati u domaćim kakao kolačićima i kremastom desertu.
POTREBNI SASTOJCI:
Biskvit:
– 5 jaja
– 80 grama šećera
– 5 kašika običnog brašna
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 2 kašike kakao praha
– ½ kašičice praška za pecivo
Krema:
– 300 ml slatke pavlake
– 1 vrhnje za šlag
– 1 kašika limunovog soka
– 4 kašike meda
NAČIN PRIPREME:
Biskvit:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje.
2. Pomiješajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite sa kašikom šećera u čvrsti snijeg.
4. U drugoj posudi izmutite žumanjke sa preostalim šećerom dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodajte ekstrakt vanile i promiješajte.
5. Postepeno dodajte suhe sastojke u smjesu sa žumanjcima i lagano promiješajte. Na kraju, lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
6. Sipajte pripremljenu smjesu u pleh i zagladite površinu špatulom. Pecite u zagrijanoj rerni 10-12 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite. Ohlađene kolačiće prepolovite.
Krema:
1. Umutite slatku pavlaku sa umućenim šlagom.
2. Dodajte med i limunov sok i kratko promiješajte.
Slaganje:
1. Jedan biskvit premažite kremom i prekrijte drugim biskvitom.
2. Ostavite u frižideru 60 minuta, ohladite, narežite na kockice i poslužite.