SASTOJCI I PRIPREMA ROLATA KORAK PO KORAK:
Priprema podloge:
Zgnječite kekse i pomiješajte ih s otopljenim puterom dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu utisnite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Stavite u frižider da se stegne oko 30 minuta.
Priprema kreme:
Umutite hladnu kremu (33-34%) i šećer u prahu dok ne dobijete čvrstu smjesu. Premažite ohlađenu podlogu od keksa sa pripremljenom kremom. Posipajte kokosove pahuljice preko kreme. Preko kokosa, složite tanko narezane banane.
Zarolavanje:
Pažljivo zarolajte sve sastojke u rolat. Stavite rolat u frižider da se stegne još 30-40 minuta.
Priprema čokoladnih slojeva:
Pomiješajte 50 g hladne kreme i pola kašičice instant želatina; ostavite da odstoji 5 minuta. Zagrijte bijelu čokoladu zajedno s pripremljenom smjesom od pavlake i želatina, a zatim ohladite smjesu 5 minuta.
Pomiješajte 60 g hladne kreme i pola kašičice instant želatina. Zagrijte tamnu čokoladu zajedno s pripremljenom smjesom od pavlake i želatina.
Premazivanje i posluživanje:
Rolat premazujte prvo bijelom čokoladnom smjesom, a zatim tamnom čokoladnom smjesom. Vratite rolat u frižider i ostavite ga da se dobro ohladi i stegne oko 10 minuta. Prije posluživanja, pažljivo uklonite prozirnu foliju s rolat i narežite ga na kolutove. Poslužite ohlađeno i uživajte u ovom jedinstvenom desertu!
Ovaj rolat je siguran način da zasladite svoje društvo ili sebe, sa savršenim spojem keksa, kreme, čokolade i voća! Uživajte u pripremi i degustaciji!
BONUS:
TRI LEĆE: Recept za biskvitni kolač kojem tepaju da je najsočniji na svijetu
POTREBNI SASTOJCI:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- Pola peciva
- 1 vanilin šećer
- Sos za pljeskavice
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- 800 ml običnog mleka
Premazivanje:
- 300 g karamel kreme
NAČIN PRIPREME:
Umutiti bjelanjke i postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Nakon što dobro umutite, dodajte jedno po jedno žumance, promešajte i polako dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nakon dodavanja brašna isključite mikser na najmanju brzinu i lagano miješajte.
Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 20-25 minuta, ostavite da se biskvit malo ohladi, a zatim ga izvadite iz pleha i izbušite nožem na nekoliko mesta. Sipajte kremu u pleh i okrenite biskvit na vrh (gornji deo je sada okrenut nadole).
Ostavite da odstoji oko 10 minuta, a zatim pomešajte mleko i kondenzovano mleko i sipajte na vrh. Odozgo francuski kolač.. Ostavite da malo odstoji da se mlijeko potpuno upije pa nanesite karamel kremu.. Dobro ohladite i uživajte u ovoj divnoj torti..
Napomena: Za ovu tortu veoma je važno nabaviti kvalitetnu karamel kremu jer je ona ključni sastojak za odličan ukus ove torte. Ja koristim konditorsku karamelu u kanti od pola kilograma. Tepsija u kojoj sam pekla tortu je bila 20×30..!!