Prepustite se savršenoj mješavini dekadentne, glatke čokolade i divne teksture izmrvljenih keksa za neusporedivo osjetilno iskustvo.

Prepustite se divnom zadovoljstvu čokoladnih plazma kocki u kombinaciji sa vrućom šalicom kave. Ova slatka poslastica stvorena je korištenjem asortimana pristupačnih sastojaka kojima se lako upravlja.

Nakon što je smjesa izlivena u pleh, sljedeći i posljednji korak je premazivanje svake kocke plazma premazom, pazeći da dobro prekrije sve strane. Kako biste bolje razumjeli postupak, pogledajte detaljan recept koji se nalazi u nastavku.

Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 1 litra mlijeka, 150 grama šećera, vanilin šećer, 50 grama kakaa u prahu, 160 grama griza, 50 grama čokolade za kuhanje i mljeveni keks.

Koji su koraci za pripremu ukusne čoko plazma torte?

Pomiješajte šećer i vanilin šećer sa mlijekom, zatim dodajte kakao prah i griz. Upotrijebite ručnu pjenjaču kako biste temeljito izmiješali sve komponente prije nego što nastavite s kuhanjem smjese. Održavajte kontinuirano miješanje dok konzistencija ne postigne željenu gustoću.

U posudi pomiješajte 50 grama čokolade za kuhanje sa tri žlice mljevenog keksa. Uzmite tepsiju 30×20 cm i lagano je navlažite. Zagrijanu smjesu brzo ulijte u tavu, ravnomjerno rasporedite.

Nakon što ste prekrili kalup prozirnom folijom, ostavite kolač da se prirodno ohladi na sobnoj temperaturi. Tortu stavite u hladnjak i ostavite da se ohladi 4-5 tura. Izvadite kolač iz hladnjaka i nastavite s rezanjem dok je u kalupu. Na kraju tortu umotati u mljeveni biskvit pazeći da su sve strane premazane.

BONUS:

Recept bez greške koji dosljedno daje palačinke meke i nježne kao duša.

Iz nekog neobjašnjivog razloga, pripremanje tijesta za palačinke mnogima se može pokazati kao zastrašujući zadatak, unatoč reputaciji jednostavne kuhinjske aktivnosti. No, tajna stvaranja besprijekorno laganih i prozračnih palačinki leži u vještom spoju kvalitetne tave i provjerenog recepta.

Stoga vam predstavljamo isprobani i istiniti recept koji se generacijama prenosio u kuhinjama naših baka, pružajući jednostavno, ali pouzdano rješenje koje eliminira potrebu za traženjem alternative.

Sada ću vam dati recept za pripremu ukusnih pahuljastih palačinki:

Za početak uzmite veliku zdjelu i razbijte tri jaja. Nastavite snažno tući jaja žlicom ili mikserom dok se ne pretvore u pjenastu i blijedožutu smjesu. Ovaj je korak ključan u osiguravanju da palačinke ispadnu pahuljaste i eterične.

Umućena jaja pomiješajte s dvije velike žlice šećera, dobro miješajući dok se šećer potpuno ne otopi.

Kako biste postigli željenu gustoću, počnite s polaganim ubacivanjem 250 grama brašna u smjesu. Za optimalne rezultate savjetuje se korištenje mješavine finog i grubog brašna, jer će to dati palačinke koje su i rahle i čvrste. Tijekom procesa neprestano miješajte kako biste spriječili stvaranje grudica.

Kako biste postigli ujednačenu teksturu i osigurali da palačinke budu mekane, u smjesu umiješajte brašno i zatim postupno ulijte 350 ml mlijeka. Pažljivo miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu bez grudica.

Kada smjesa postane glatka, u nju dodajte 2 žličice ulja kako se palačinke ne bi lijepile za tavu i zadržale svoju vlažnost. Kako biste poboljšali okus palačinki, možete dodati pola žličice ruma. Iako nije potrebno, jelu daje ugodan okus.

Kako bi se poboljšali okusi i postigla harmonična ravnoteža slatkoće, preporuča se dodati malu količinu soli. Za postizanje željene teksture i ravnomjerno pečenje dodajte malo mineralne vode u smjesu ako vam se čini pregusta. To će rezultirati mekim i ravnomjerno pečenim palačinkama.

Kako se palačinke ne bi lijepile za tavu, malo ih premažite uljem i zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Zatim izlijte tijesto na tavu i lagano ga vrtite da se ravnomjerno rasporedi po površini za kuhanje.

Pečenjem postignite prekrasnu zlatnosmeđu nijansu na donjoj strani palačinke, zatim je preokrenite i pecite suprotnu stranu. Nastavite s ponavljanjem postupka dok se sva smjesa u potpunosti ne iskoristi.

Po želji, palačinke možete poslužiti s marmeladom od jagoda bez šećera ili s poznatim namazom od lješnjaka, pa možete uživati ​​u njima baš onako kako želite. Uživajte u procesu pripreme i uživanju u ovim divnim, pahuljastim palačinkama!

Preporučujemo