Recept za divnu arapsku tortu koja neće pridonijeti debljanju ostavio je sve potpuno zadivljene i očarane već na prvi zalogaj.

Za pripremu arapskog kolača trebat će vam sljedeći osnovni sastojci.

Kako biste napravili ovaj slatki recept za zobene pahuljice, prikupite sljedeće sastojke: 120 grama zobenih pahuljica, 200 mililitara toplog mlijeka, 2 jaja, 2 banane, žličicu ekstrakta vanilije (ili 1 vrećicu vanilin šećera), 40 grama kakaa u prahu , kašičica praška za pecivo, orasi za posipanje, komadići čokolade za posipanje, 100 grama čokolade i 40 mililitara mlijeka.

Kakav je proces pripreme arapskog kolača?

Za početak istresite dio zobenih pahuljica u zdjelu, a zatim dodajte toplo mlijeko. Ostavite ga da nesmetano odstoji 10 minuta. Zatim razbijte jaja u posebnu zdjelu i pomiješajte ih sa zgnječenim bananama. U smjesu umiješajte vanilin šećer i žicom snažno umutite smjesu.

Kako biste osigurali pravilnu integraciju, dobro pomiješajte kakao prah i prašak za pecivo. Započnite miješanjem zobenih pahuljica koje su bile namočene u mlijeku, pazeći da svaka zob bude dobro pokrivena. Smjesu izručiti u tepsiju koju ste ili namastili ili obložili papirom za pečenje.

Za dodatni dašak dekadencije, vrh obilato pospite kombinacijom sitno nasjeckanih oraha i čokoladnih mrvica ili čak ribanom čokoladom kako biste pojačali njegovo bogatstvo. Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče otprilike 15 do 20 minuta.

Nakon što se kolač ispekao, nastavite tako da nasjeckate čokoladu i otopite je u 40 ml vrućeg mlijeka uz stalno miješanje prije nego što smjesu prelijete preko kolača.

BONUS:

Po završetku posla roditelji mogu brzo pripremiti ukusnu večeru koja će zadovoljiti apetite njihove djece. U potrazi ste za ukusnim i učinkovitim receptom? Isprobajte ove preslatke krunice od punjenog lisnatog tijesta! Jednostavno će vam se topiti u ustima. Prepune sočnog mesa i sira, ove se poslastice mogu skuhati u tren oka s najvećom lakoćom.

Tražite svjež i jedinstven zaokret u tipičnim predjelima za zabavu? Zašto ne biste isprobali krunu od lisnatog tijesta! Ova će inovativna kreacija zajamčeno osvojiti vaše goste i natjerati ih da se vraćaju na sekunde ili čak trećine.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: 600 g lisnatog tijesta, 500 g mljevenog mesa, 1 glavica luka, 100 g mozzarella sira, 1 jaje, 20 ml vode, te začini poput soli, crnog papra i vanilije po ukusu. .

Koji je način pripreme za to?

Za početak lisnato tijesto podijelite na šest jednakih dijelova. Zatim pomiješajte mljevenu svinjetinu, nasjeckani luk, sol, papar i vodu u zdjeli. Uzmite mesnu smjesu i oblikujte je u kuglaste oblike pa ih stavite na lisnato tijesto. Stavite sloj sira na mesne okruglice.

Lisnato tijesto zatvorite tako da dijagonalno preklopite kutove. Zatim stavite vrećicu ljepljivom stranom prema dolje na pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite sloj žumanjka i škarama napravite uzorke u obliku zvijezda na površini. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i ostavite da se peče 40 minuta.

Preporučujemo