• Savršene za brzi doručak ili međuobrok, ove male palačinke pripremaju se od jednostavnih sastojaka poput brašna, jogurta i jaja. Lagani i prozračni, mogu se napraviti za samo 5 minuta. Slijedite ovaj jednostavan recept kako biste napravili ukusne mini palačinke u kojima ćete sigurno uživati.

POTREBNE KOMPONENTE:

Pomiješajte 1 jaje, 3 žlice šećera u prahu, 8 grama vanilin šećera (što je otprilike 1 žlica), 2 žlice ulja, 125 grama gustog jogurta ili kiselog vrhnja (otprilike 4,4 unce), 80 mililitara mlijeka (oko 1/ 3 šalice), 180 grama brašna (oko 1 1/2 šalice), 10 grama praška za pecivo (ekvivalentno 2 žličice) i po želji malo šećera za preljev.

KOJA JE TAJNA PRAVLJENJA ULTRA MEKANIH PALAČINKI?

Korak 1:

  • Priprema tijesta Započnite miješanjem smjese jaja:

U prostranoj zdjeli pomiješajte 1 jaje, 3 žlice šećera, 8 g vanilin šećera (ekvivalentno 1 žlici) i 2 žlice ulja, mutite dok se potpuno ne sjedine.

  • Zatim dodajte jogurt i mlijeko:

U smjesu od jaja umiješajte 125 g čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja i 80 ml mlijeka. Miješajte dok tekstura ne postane glatka. Umiješajte suhe sastojke prosijavanjem 180 g brašna (1 1/2 šalica) i 10 g praška za pecivo (2 žličice). Postupno dodajte prosijane suhe sastojke u tekuću smjesu, miješajući dok ne dobijete glatku konzistenciju bez grudica. Dobiveno tijesto trebalo bi biti gušće od uobičajenog tijesta za palačinke, teksture slične kremi.

Korak 2:

Kako biste napravili mini palačinke, počnite zagrijavanjem ulja. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i stavite malu količinu ulja za prženje. Za pripremu mini palačinki, žlicom ili slastičarskom vrećicom stavljajte male količine tijesta u zagrijanu tavu.

Pustite ih da se kuhaju dok se na površini ne stvore mjehurići, zatim ih okrenite i pecite drugu stranu dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Za kuhanje svake strane potrebno je oko 1-2 minute.

Korak 3:

Stavite palačinke. Pečene mini palačinke po želji pospite šećerom u prahu. Poslužite ih tople, popraćene dodatnim dodacima poput svježeg voća, meda ili sirupa.

BONUS:

DEKADENTNE PARIŠKE VANILIJE KOLICE! IAKO SE MOŽDA ČINI SLOŽENIM, JEDNOSTAVNO JE ZA PRIPREMU…

Priprema doručka u krevetu s jedinstveno oblikovanim francuskim pecivima iznimno je jednostavna. Ova slatka poslastica osigurava potpuni užitak i doista zaslužuje vrijeme i trud posvećen njenoj pripremi. Iako se može činiti zamršenim, proces je zapravo prilično jednostavan.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

  • Tijesto će se sastojati od 500 grama brašna, 2 žličice suhog kvasca, 70 grama šećera, prstohvat soli, 200 mililitara mlijeka, jedno jaje manje i 100 grama omekšalog maslaca.

— gušća krema od vanilije

— konzerva,

kakao namaz

premazivanje 1 žumanjak,

narezani bademi,

prženi lješnjaci ili šećer u prahu za ukras.

KOJI JE NAČIN IZRADE VANILIJA KOLICA?

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, osim maslaca, zatim umijesite smjesu i ostavite je da odstoji dok se ne udvostruči. Stavite ga na dasku, premažite maslacem i više puta preklopite. Ostavite da odstoji još tridesetak minuta.

Smjesu podijelite na 15 dijelova. Svaki dio oblikujte u ovalni oblik, zatim uzmite polovicu svakog ovala, spljoštite ga, a drugu polovicu nožem izrežite na duge trake. Stavite nadjev na vrh, preklopite ga i prstima pritisnite kako biste izbjegli curenje, zatim sve zarolajte pazeći da su trake tijesta pravilno poravnate.

Kiflice premažite umućenim jajetom i nadjenite narezane bademe, sjeckane pržene lješnjake ili sitni šećer. Ostavite ih da se još dižu u plehu koji je obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju.

Preporučujemo