Mesna pita s povrćem je savršeno jelo koje kombinira bogate ukuse i nutritivne sastojke, idealno za ručak ili večeru. Ovaj recept je jednostavan i brz, a može se prilagoditi raznim ukusima i dostupnim namirnicama. Uz sočno pureće meso i svježe povrće poput luka, paprike, paradajza i krompira, stvara se izvanredna harmonija ukusa koja će oduševiti vašu porodicu i goste.

Osim što je ukusna, ova pita je i hranjiva, pružajući potrebne vitamine i minerale. Paradajz sos dodaje sočnost i bogatstvo okusa, dok sir na kraju pečenja čini jelo još privlačnijim. Priprema ove pite ne zahteva puno vremena, a možete je unaprijed pripremiti i zagrijati kad vam zatreba. Ovaj recept je odličan izbor za one dane kada želite nešto ukusno, a ne želite provoditi sate u kuhinji.

Pripremite ovu mesnu pitu s povrćem i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • 2 krompira
  • 250 g purećeg mljevenog mesa
  • Paradajz sos
  • Vegeta (po ukusu)
  • 50 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 150 g sira

Uputstvo:

  1. Priprema povrća: Na sitno iseckajte luk, papriku i paradajz. Krompir oljuštite i isecite na kockice.
  2. Priprema smjese: U tiganj zagrijte ulje. Dodajte luk i papriku, pa propržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte pureće mljeveno meso i pržite dok ne porumeni.
  3. Dodavanje povrća: U tiganj dodajte krompir i paradajz. Sve dobro promešajte, pa dodajte paradajz sos, vodu i začinite sa vegetom po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.
  4. Pečenje: Uklonite smjesu s vatre i prebacite je u vatrostalnu posudu. Prekrijte smjesu papirom za pečenje.
  5. Pečenje: Stavite posudu u prethodno zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite 50 minuta.
  6. Završni dodir: Kada je pita gotova, izvadite je iz rerne i preko pospite naribani sir. Vratite u rernu na još nekoliko minuta dok se sir ne otopi.
  7. Serviranje: Kad se sir otopi, izvadite iz rerne, isecite na komade i servirajte.

Prijatno!

Preporučujemo