Ova poznata pita od jabuka nevjerojatno je slatka, gotovo se topi na nepcu! Ogromna je potražnja za ovim receptom! Proces izrade je jednostavan i jednostavan. Prepustite se užitku divnog kolača od jabuka i cimeta, ljupkog deserta koji skladno spaja slatkoću jabuka s očaravajućom aromom cimeta, stvarajući vlažnu i primamljivu poslasticu.

Bilo da se radi o ugodnom obiteljskom druženju ili opuštenoj večeri, ovo divno jelo idealan je izbor. Dodavanje limunove korice u recept daje divnom kolaču svijetlu citrusnu notu koja poboljšava njegov ukupni okus.

Za pripremu ovog jela trebat će vam sljedeći sastojci:

Za ovaj recept započnite tako što ćete odabrati 4 jabuke (500 g) i nasjeckati ih na male kockice pazeći da im kožica ostane. U drugoj zdjeli pomiješajte 3 velika jaja, 180 ml mlijeka, 150 g šećerne trske, prstohvat soli, 300 g brašna, 80 ml sjemenskog ulja, 10 g praška za pecivo, 1/2 žličice cimeta, 1 žličica ekstrakta vanilije i korica 1 limuna.

Koji je najučinkovitiji način pripreme ovog kolača od jabuka?

Počnite tako da prethodno zagrijete pećnicu na 180°C (360°F), pazeći da je dobro namašćena i posuta brašnom. Počnite s pripremom jabuka. Narežite ih na male kockice i stavite sa strane. Zatim ćemo se usredotočiti na mokre sastojke. U prostranoj zdjeli miksajte jaja i smeđi šećer dok ne postanu lagana i pahuljasta tekstura.

Zatim pomiješajte mlijeko, ulje sjemenki, koricu limuna, ekstrakt vanilije i malo soli u smjesu. Provjerite jesu li svi sastojci dobro izmiješani kako bi se postigla potpuna inkorporacija.

Polako dodajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i cimet – u smjesu, pazeći da se sve dobro sjedini bez pretjeranog miješanja.

Ubacite jabuke: Temeljito umiješajte nasjeckane jabuke u tijesto, pazeći da su ravnomjerno raspoređene.

Smjesu izliti u pleh: Pripremljenu smjesu izmjestiti na pleh i špatulom poravnati površinu.

Pečenje: Kada pećnica postigne odgovarajuću temperaturu, stavite smjesu unutra i ostavite da se peče otprilike 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Hlađenje: Po završetku pečenja kolač izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji u kalupu 10 minuta. Zatim premjestite kolač na rešetku da se potpuno ohladi.

  • Kako biste pojačali vizualni šarm torte, preporuča se obilato posuti šećerom u prahu prije posluživanja. Za dodatni dašak užitka poslužite tortu uz veliku količinu prozračnog šlaga ili prekrasnu kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.

https://www.youtube.com/watch?v=mtnyeN8m7fY

Preporučujemo