Drago mi je da vam danas mogu predstaviti jedan poseban kulinarski recept: recept za punjene štapiće koji zadržavaju svoj oblik i veličinu. Sa pažnjom smo osmislili detaljan vodič za pripremu ovih slatkih poslastica, osiguravajući da oba koraka pripreme budu jednostavna i da rezultat bude savršeno ukusan.

Evo neophodnih sastojaka:

Za pripremu ovog recepta, trebat će vam:
– 1 šolja mlijeka
– 1 jaje
– 1 kašičica soli
– 1 šolja rendanog cheddar sira
– 1 šolja bijelog sira
– 8 grančica peršuna
– 1 pakovanje praška za pecivo
– 2,5 šolje brašna

Za prženje:
– ulje

U posudi za miješanje, umutite jaja i mlijeko. Zatim dodajte cheddar sir, bijeli sir, sjeckani peršun, so i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiješajte. Dodajte brašno postepeno i pažljivo ga mijesite dok ne dobijete mekano tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, prenesite tijesto na dasku za rezanje i oklagijom ga razvaljajte na srednju debljinu.

Koristite točak za rezanje da biste ravnomjerno izrezali tijesto, ostavljajući razmak od jednog prsta između svakog štapića. Nastavite potapati štapiće u dovoljno zagrijano ulje, okrećući ih da se isprže s obje strane. Poslužite ih dok su još topli i hrskavi.

Preporučujemo