OTREBNI SASTOJCI SU SLJEDEĆI:

Pomiješajte 400 grama feta sira s četiri jaja, 80 mililitara ulja i 400 mililitara jogurta. Trebat će vam i žlica pšeničnog praha, zajedno s 10 grama praška za pecivo. Za dresing koristite kore za pitu od 500 grama. Dva jaja, 200 mililitara mlijeka i 100 grama putera.

AKAV JE NAČIN PRAVLJENJA PITE OD GOTOVIH KORA I SIRA?

Započnite zgnječenjem sira, au drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i jogurt. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno pomiješali, pazeći da se sve dobro izmiješa.

U smjesu umiješajte mljeveni feta sir i dobro izmiješajte. Tepsiju promjera 30 cm namazati uljem. Na dno pleha poslagati dvije kore, zatim nadjev, pa drugu koru staviti na vrh. Nastavite slagati sastojke dok se sve ne sjedini, pazeći da kora čini gornji sloj. Nakon što je pita izrezana na kocke, obilato premažite otopljenim maslacem, a zatim mješavinom tučenih jaja i mlijeka. Pecite pitu oko sat vremena na 200°C.

BONUS:

IZVANA HRSKAVE, A IZNUTRA MEKE… Prateći ovaj recept, ove će tikvice okusom nadmašiti meso.

Doživite okus tikvica kroz ovaj jednostavan i divan recept za prženu pitu od tikvica. Hrskave vanjštine i meke unutrašnjosti, ovi kolačići od tikvica idealan su izbor za vegetarijance i sve koji traže lagano, zdravo jelo.

Da biste napravili jelo koje se natječe s mesom i okusom i teksturom, potrebno je samo nekoliko sastojaka. Ovi nadjevi za pite od tikvica zajamčeno će postati omiljeni dodatak vašoj kuhinji, bilo da ih uživate kao predjelo, prilog ili glavno jelo.

POTREBNE KOMPONENTE UKLJUČUJU:

Dvije tikvice (600 g), tri jaja, 100 g nasjeckanog sira, tri žlice brašna, dva mljevena češnja češnjaka, sol po ukusu, nasjeckani svježi peršin, crni papar po ukusu i biljno ulje za prženje.

Koji su načini pripreme tikvica?

Započnite s pripremom tikvica: operite i naribajte tikvice u veću zdjelu. Upotrijebite čistu krpu ili papirnati ručnik kako biste uklonili višak vlage.

Pomiješajte sastojke: U posebnoj zdjeli umutite jaja i zatim ih umiješajte u naribanu bundevu. Smjesi tikvica i jaja dodajte naribani sir, mljeveni češnjak, brašno, sol i crni papar. Temeljito promiješajte dok se sve komponente potpuno ne sjedine.

Vruće ulje: Zagrijte biljno ulje u prostranoj tavi na srednje jakoj vatri.

Oblikujte i ispecite mesne okruglice: U vruće ulje ubacite malu količinu smjese od tikvica, nježno pritiskajući svaku da dobijete pljeskavicu. Pecite polpete od tikvica 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime zlatnosmeđu i hrskavu boju.

Burgere izvadite iz tave i stavite na tanjur obložen papirnatim ručnicima da upiju višak ulja. Prije posluživanja dodajte malo svježeg peršina.

Ovaj recept za burger od tikvica nije samo ukusan, već nudi i niz zdravstvenih prednosti.

Tikvice su fantastična opcija, jer imaju malo kalorija i bogate su vodom. Ovo povrće je izvrstan izvor vitamina A i C, zajedno s vlaknima i antioksidansima. Potiče hidrataciju, pomaže u zdravlju probave i jača imunitet.

Jaja nude bogat izvor visokokvalitetnih proteina i vitalnih nutrijenata kao što su vitamin B12, vitamin D i kolin, koji svi doprinose zdravlju mozga i povećavaju ukupnu energiju. Poznato je da češnjak jača imunološki sustav, a također pomaže u smanjenju krvnog tlaka i poboljšanju razine kolesterola.

Sir osigurava kalcij i proteine, koji su ključni za održavanje zdravih kostiju i podržavanje funkcije mišića. Peršin obiluje vitaminima A, C i K, a svi oni pomažu u jačanju imunološkog sustava, smanjuju upale i jačaju zdravlje kostiju.

Preporučujemo