Sačekajte dok ne poželite okuse ljeta, a zatim uzmite svoju početnu staklenku.

POTREBNE KOMPONENTE:

Grožđe

voda

šećer

NAČIN ČUVANJA GROŽĐA U TEGLENAMA:

Skinite bobice s grozdova i stavite ih u posude, pazeći da su temeljito isprane. U potpunosti napunite čiste staklenke grožđem, a zatim svaku staklenku prelijte vodom. Na kraju u svaku staklenku dodajte žlicu šećera.

Staklenke dobro pričvrstite odgovarajućim poklopcima. Ohlađene staklenke s grožđem premjestite na hladno i tamno mjesto ili u smočnicu. Izbjegavajte ih stavljati u hladnjak.

Ovo grožđe možete konzumirati u danima nakon pripreme, no bolje je pričekati hladnije vrijeme kako biste mogli uživati ​​u ovom prepoznatljivom ljetnom okusu. Uživajte u ostatku dana!

BONUS:

TORTA OD ŠLJIVA…Ova divna torta sa šljivama je omiljena! Nježno, mrvičasto tijesto u kombinaciji s obiljem šljiva stvara vlažan kolač koji je jednostavno neodoljiv! To je fantastičan način da zadovoljite želju za slatkim i podignete svoje raspoloženje!

Kušajte u ukusnom kolaču od šljiva! Ova divna poslastica ima nježnu koricu prepunu sočnih šljiva, što je čini potpuno neodoljivom. Ova šarmantna poslastica idealan je način da unesete malo slatkoće i uljepšate dan!

POTREBNI SASTOJCI: Za pripremu biskvita potrebno vam je 5 jaja, 150 g omekšalog maslaca, 150 g šećera, 250 g brašna, 1 vrećica praška za pecivo i dovoljne količine svakog sastojka.

Za dodatni okus umiješajte malo Dolcela vanilin šećera zajedno s koricom pola limuna, a na kraju pospite s dvije žlice Dolcela kakaa u prahu. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 500 grama svježih šljiva, dvije žlice šećera i žličica Podravka cimeta.

KAKO JE NAJBOLJI NAČIN NAPRAVITI PREKRASAN KOLAČ OD ŠLJIVA?

Započnite s ispiranjem šljiva, zatim ih uzdužno narežite na četiri jednaka dijela i nježno izvadite košticu. Zatim obilno pospite šljive mješavinom šećera i cimeta, pazeći da budu dobro obložene.

Kako biste stvorili izvrsnu mješavinu okusa, počnite temeljitim miješanjem svih sastojaka. Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka i umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli miksajte omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta, zatim dodajte vanilin šećer, koricu limuna i žumanjak, dobro miksajući.

Za pripremu smjese pomiješajte brašno i prašak za pecivo sa žumanjcima. Postupno umiješajte tučene bjelanjke naizmjenično sa smjesom od brašna i lagano miješajte odozdo prema gore. U polovicu smjese umiješajte kakao i izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.

Rasporedite smjesu i stavite svjetliji dio na vrh. Lagano utisnite šljive u tijesto i pecite na 200°C dok kolač ne porumeni. Pečeni kolač ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Preporučujemo