Ako tražite divnu poslasticu za vikend, razmislite o pripremi torte od kakaovog keksa kao baze i nekuhanog krem ​​biskvitnog nadjeva. Ovaj recept je brz i jednostavan, zahtijeva samo sat vremena pečenja. Nakon što je gotova, možete uživati ​​u njoj cijeli vikend. Evo sastojaka potrebnih za koru:

Za ukusnu poslasticu pomiješajte 4 jaja, 4 žlice šećera, 50 ml ulja, 3 žlice mekog brašna, 2 žlice kakaa, 5 g ili pola vrećice praška za pecivo i 150 ml hladnog mlijeka.

FIL:
Za pripremu su vam potrebne 2 vrećice šlaga ili 80 grama hladnog mlijeka, 700 grama kiselog vrhnja, 200 grama šećera u prahu i 400 grama mljevenog običnog keksa.

Započnite odvajanjem bjelanjaka od žumanjaka. Bjelanjke tucite sa šećerom dok ne dobijete čvrstu pjenu. Polako umiješajte žumanjke, praćeno ravnomjernim mlazom ulja uz mućenje. Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo pa ih dodajte u smjesu.

Pripremite lim za pečenje dimenzija cca 30 x 20 tako da ga namastite, a zatim ravnomjerno pospite brašnom po površini. Lagano protresite lim za pečenje pokretima naprijed-natrag i gore-dolje kako biste bili sigurni da se brašno ravnomjerno rasporedilo. Odbacite sav višak brašna.

Nakon što pripremite smjesu za koru, pobrinite se da bude ravnomjerno raspoređena i stavite je u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Kada je kora u pećnici, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite oko 20 minuta.

Kad je kora pečena, prelijte mlijekom i ostavite da se ohladi. Za nadjev pomiješajte hladno mlijeko sa šlagom. Posebno umutiti kiselo vrhnje i šećer u prahu. U smjesu dodajte veliku količinu tučenog vrhnja i snažno miješajte dok se dobro ne sjedini. Spatulom sjediniti sve sastojke uključujući i plazma keks. Sve dobro promiješajte.

Ceo fil ravnomerno rasporediti po korama u tepsiji. Nakon što ga poravnate, umutite vrhnje zajedno s mlijekom prije nego što ga ravnomjerno rasporedite po nadjevu.

Slobodno personalizirajte dekoraciju prema svojim željama, bez ikakvih ograničenja. Nije nužno da bude složen ili ekstravagantan. Provjerite je li torta dovoljno ohlađena prije posluživanja.

Preporučujemo