Prepustite se užitku uživanja u predivno jednostavnoj i ukusnoj poslastici koja zadržava svoju ukusnost čak i nakon nekoliko dana.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Zimska kućna salata živahna je mješavina povrća, koja uključuje razne paprike u zelenim, crvenim i žutim nijansama, zajedno s hrskavom mrkvom, ljutim crvenim lukom, hrskavom cvjetačom, osvježavajućim krastavcima, zrelim zelenim rajčicama i svježim kupusom. Za potpunu završnicu ovog divnog jela dresing se priprema od 1/2 litre alkoholnog octa, 2 litre hladne vode i savršenog omjera od po 20 dekagrama šećera i soli. papar u zrnu

Sjemenke korijandera često su korišteni sastojak u kulinarskim pripremama.

Kako se pravilno radi miješana salata?

Kako bih održao jednakost, namjerno sam izbjegao određivanje količina, dopuštajući pojedincima da doprinesu na temelju vlastitih preferencija, sposobnosti i izbora.

Kako biste stvorili ovo kulinarsko remek-djelo, upotrijebite nož kako biste pedantno nasjeckali svaki sastojak na željene oblike i veličine. Mrkvu i krastavce isjecite na okrugle kolutiće, paprike na četvrtaste kockice, kupus i luk na tanke rezance debljine 3-5 mm, a luk i rajčice narežite na ploške. Nadalje, ne zaboravite razdvojiti cvjetaču na sitne cvjetiće.

Dok strpljivo čekate, nastavite zagrijavati mješavinu octa, vode, šećera, soli, papra i sjemenki korijandera. Provjerite jesu li staklenke s povrćem čvrsto zapakirane, pazite da budu dobro zapakirane. Nakon toga sadržaj obilato prelijte vrućim preljevom.

Ako želite salatu s produljenim rokom trajanja, imate mogućnost dodati malu količinu konzervansa; međutim, ako se protivite konzervansima, alternativni pristup bi bio kuhanje salate na pari, metoda s kojom tek trebam osobno eksperimentirati. Zadovoljstvo mi je primati smjernice i prihvaćam ih.

Kako biste maksimalno poboljšali okus, savjetuje se dodati 3-4 zrna papra i malu količinu sjemenki korijandera u svaku bocu prije nego što je čvrsto zatvorite.

Poslužiti

Što se tiče kiseljenja različitog povrća, obično koristim ovaj preljev. No, kod paprika ih preferiram kratko prokuhati u preljevu. Antoinettein brzi recept daje dovoljno preljeva da se napuni oko 10-15 boca od 1L. Dopustite mi da to podijelim s vama.

Preporučujemo