Osim uobičajene upotrebe kao regeneratora za kosu, talog kave ima niz drugih intrigantnih primjena. Organsko rješenje za prirodno tjeranje insekata. Kućni insekti, uključujući mrave, komarce, puževe i žohare, općenito smatraju da je miris kave prilično neugodan.
Da biste stvorili prirodni repelent za krpelje i muhe, jednostavno postavite posudu napunjenu talogom kave na tlo. Odlučite se za mljevenu kavu za snažniju aromu. Uz to, razmislite o dodavanju male količine kave u šampon vašeg ljubimca za dodatnu učinkovitost.
Proizvod koji se obično koristi za uklanjanje neugodnih mirisa u zraku poznat je kao osvježivač zraka.
Neugodne mirise možete učinkovito ukloniti uz pomoć kave. Stavljanjem malog broja zrna kave u mrežastu vrećicu i diskretnim postavljanjem, poput ispod suvozačevog sjedala, svi nepoželjni mirisi bit će iskorijenjeni bez napora.
BONUS:
U samo 10 minuta možete uživati u ukusnom kolaču bez potrebe za pećnicom ili bilo kakvim kompliciranim sastojcima – brza i divna opcija za desert. Prepustite se ukusnom kolaču s raskošnim čokoladnim punjenjem i divnim preljevima koji vas neće razočarati, a sve to bez da vam treba cijelo poslijepodne.
Biskvitni kolači stekli su ogromnu popularnost kao brza domaća poslastica zbog svoje kore koja se ne peče i sposobnosti da nadopune čak i najsloženije deserte kada se napune dobro pripremljenim nadjevom.
Za one koji imaju afiniteta prema ugodnom okusu čokolade, ovaj će desert nedvojbeno osvojiti vaše srce, jer se može pohvaliti raskošnim čokoladnim punjenjem i neodoljivom glazurom koja primamljuje okusne pupoljke i osvaja osjetila.
Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno vremena možete napraviti čokoladnu tortu koja će ostaviti upečatljiv dojam.
Za izradu serije keksa potrebni su sljedeći sastojci: 60 g brašna (što odgovara 1/2 šalice), 40 g kakaa u prahu (što odgovara 1/3 šalice), 40 g gustina (što odgovara 1/3 šalice). šalica), 100 g šećera (što odgovara 1/2 šalice), 1 vrećica vanilin šećera, 1 litra mlijeka (što odgovara 4 šalice, pola čaše ostaviti za kasnije), 1 žlica maslaca, 200 g čokolade, i 200 ml slatkog vrhnja.
Koji je način pripreme za to?
U posudi pomiješajte prosijano brašno i kakao prah, dodajte kukuruzni škrob za veću gustoću te šećer i vanilin šećer. Temeljito izmiješajte smjesu miješajući, pazeći da su svi sastojci u potpunosti uklopljeni. Postupno dodajte mlijeko uz nastavak miješanja, pazeći da se sve grudice potpuno otope i da se sastojci dobro sjedine.
Neprekidno miješajući smjesu dok krčka na izvoru topline. Dodajte dio maslaca i nastavite kuhati još jednu minutu dok konzistencija ne postane viskoznija. Nakon toga smjesu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom plastičnom folijom i ostavite da se ohladi.
Mikserom dobro umutiti ohlađeni fil. Uzmite biskvit namočen u mlijeko i stavite ga na podlogu kalupa za tortu, pazeći da se dio nadjeva ravnomjerno rasporedi po vrhu. Nastavite tako što ćete staviti još jedan sloj keksa namočenog u mlijeko i ponavljati postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Ostavite smjesu da se ohladi u hladnjaku najmanje dva sata dok se ne stvrdne.
Zatim zagrijte čokoladu dok ne postane glatka, tekuća. Zatim izmiksajte sa slatkim vrhnjem dok se potpuno ne sjedine. Pažljivo pokapajte ovu ukusnu smjesu preko kolača, pazeći da prekrije svaki centimetar. Za dodatnu notu okusa i teksture, velikodušno pospite pistaćima, bademovim brašnom, orasima, lješnjacima ili bilo kojim drugim nadjevom po želji. Neka vas okusni pupoljci vode u stvaranju savršene kombinacije.
Nakon pola sata vratite u hladnjak.