SASTOJCI:
Biskvit:
– 3 jaja
– 1 čaša šećera
– 1 čaša mlijeka
– 1 čaša ulja
– 2 čaše glatkog brašna
– 1 prašak za pecivo
Nadjev:
– 1 kg jabuka
– 3 žlice šećera
– 1 žličica cimeta
– 5 žlica griza
Ukrašavanje:
– šećer u prahu
Napomena: Mjera čaše je 200 ml
UPUTE:
Prije svega, pripremite nadjev.
Ogulite, očistite i naribajte jabuke na veći ribež.
Stavite ih u posudu na štednjaku, dodajte šećer i cimet, te dinstajte oko 15 minuta.
Kada jabuke puste sok, dodajte griz da upije tekućinu.
Kada je nadjev gotov, ostavite ga da se ohladi.
U posudi za miksanje razbijte cijela jaja, dodajte šećer i mikserom umutite dok ne postane pjenasto.
Dodajte ulje i kratko miksajte, zatim dodajte mlijeko.
Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiksajte dok se sastojci ne sjedine.
Namastite i pobrašnite protvan veličine 33×19 centimetara.
Podijelite smjesu za biskvit na dva jednaka dijela.
Napunite polovinu protvana smjesom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
Nakon toga izvadite iz pećnice i poslažite dinstane jabuke preko biskvita, zagladite površinu.
Prelijte preostalom smjesom za biskvit i vratite u pećnicu.
Pecite još 35 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i uživajte u ukusnom desertu!