Osvježavajući Mousse od Limuna
Za svaku prigodu, ovaj elegantni mousse od limuna je savršen izbor. Spoj hrskave podloge od keksa, glatkog sloja jogurta i pikantnog limunovog preliva će oduševiti vaše goste. Ovaj osvježavajući desert je jednostavan za pripremu!
Sastojci:
Podloga od keksa:
- 200 g keksa
- 80 g otopljenog maslaca (6 žlica)
Jogurtni sloj:
- 950 ml mlijeka (4 šalice)
- 170 g šećera (3/4 šalice)
- 45 g kukuruznog škroba (5 žlica)
- 120 g običnog jogurta (1/2 šalice)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Limunov sloj:
- 100 ml soka od limuna (1/3 šalice)
- 300 ml vode (1 1/4 šalice)
- 25 g kukuruznog škroba (3 žlice)
- 1/2 žličice kurkume ili žute prehrambene boje
- 50 g šećera (1/4 šalice)
Za ukrašavanje:
- Otopljena bijela čokolada
Priprema:
- Priprema podloge:
- Usitnite kekse dok ne dobijete fine mrvice. Pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
- Smjesu čvrsto utisnite u kalup za tortu dimenzija 18×28 cm (8×11 inča). Stavite kalup u hladnjak na pola sata da se podloga stisne.
- Jogurtni sloj:
- U loncu pomiješajte mlijeko, šećer i kukuruzni škrob. Neprestano miješajte na srednjoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
- Skinite s vatre i umiješajte jogurt i ekstrakt vanilije. Prelijte ovu smjesu preko ohlađene podloge od keksa.
- Stavite kalup u hladnjak na dodatnih pola sata.
- Limunov sloj:
- U loncu pomiješajte sok od limuna, vodu, kukuruzni škrob, kurkumu ili prehrambenu boju i šećer. Neprestano miješajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
- Ohladite smjesu i prelijte je preko sloja jogurta. Stavite kalup u hladnjak na jedan sat da se sve stegne.
- Ukrašavanje:
- Kad se mousse od limuna stegne, ukrasite ga otopljenom bijelom čokoladom.
Posluživanje:
- Poslužite ohlađeno režući na komade. Za dodatnu svježinu, ukrasite listićima mente ili koricom limuna.
Uživajte u ovom laganom i osvježavajućem desertu koji će sigurno impresionirati vaše goste!
Preporučujemo