Bol u zglobovima može biti vrlo neugodan i ometati svakodnevne aktivnosti, au nekim slučajevima može biti povezan s kroničnim stanjima kao što je artritis.

Promjene u načinu života i ishrani mogu pomoći u ublažavanju ovih bolova. Jedan od prirodnih lijekova koji se često koriste u narodnoj medicini je jabukovo sirće.
Kupka od jabukovog sirćeta:
Pomiješajte 1 šolju jabukovog sirćeta sa 6 šoljica vode.
Umočite ruke ili stopala u rastvor.


Ako imate bolove u vratu ili drugim dijelovima tijela, nanesite toplinu na bolno područje.
obrisati:
Pomiješajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta sa 1 kašikom maslinovog ulja.
Dobro promiješajte i utrljajte smjesu u bolne zglobove.
Redovna upotreba može pružiti efikasno olakšanje od bolesti.
Ljekoviti napitci:
Otopite 3 kašike jabukovog sirćeta u 300 ml vode ili soka.
Pijte ovaj napitak 3 puta dnevno prije jela.

Jabukovo sirće se smatra snažnim antioksidansom koji pomaže u uklanjanju toksina iz tijela i pomaže u borbi protiv bolova u zglobovima.
Važno je napomenuti da iako prirodni tretmani mogu ublažiti simptome, oni ne mogu u potpunosti zamijeniti lijekove, posebno za kronična stanja poput artritisa. Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog tretmana, preporučuje se da se posavjetujete sa zdravstvenim radnikom kako biste bili sigurni da je metoda sigurna i prikladna za vaše specifične zdravstvene potrebe.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

 

Preporučujemo