Zorina Pita od Mesa i Krumpira

Razina oduševljenja koju sam doživjela od pite koju nam je moja Branka neku večer napravila je neopisiva. Recept dobiven od Zore odmah sam umnožila. Jučer sam bila u gostima i, naravno, pripremila sam ukusnu pitu od mesa i krumpira koju sam prigodno preimenovala u Zorina pita.

Potrebni Sastojci:

  • 500 grama kora za pitu
  • 1 glavica crvenog luka srednje veličine
  • 500 grama mesa po želji
  • Sol i papar po ukusu
  • Razno povrće po izboru
  • 3 krumpira srednje veličine

Zavoj:

  • 3 jaja
  • 1 žlica ulja
  • 1 šalica čvrstog jogurta
  • 2 žlice mineralne vode
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Priprema Smjese:
    • Sitno nasjeckajte luk i kratko ga popržite na malo ulja.
    • Dodajte meso luku, začinite solju i paprom prema ukusu, te pirjajte još jednu minutu.
    • Dok se meso krčka, ogulite i naribajte krumpire na veće komade.
    • Pomiješajte meso, luk i krumpir, te začinite po potrebi. Ostavite smjesu da se malo ohladi.
  2. Slaganje Pite:
    • Namažite tepsiju dimenzija 35×25 cm s malo ulja.
    • Uzmite jednu koru, presavijte je i stavite u tepsiju. Premažite je uljem.
    • Na drugu koru nanesite malo fila, zatim stavite svježu koru na vrh. Ponavljajte ovaj postupak s nadjevom dok ne iskoristite sve sastojke, pazeći da zadnje dvije kore ostanu bez nadjeva.
  3. Premazivanje Pite:
    • Izmiješajte jaja, ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
    • Pažljivo premažite pitu pripremljenim umakom, ravnomjerno raspoređujući smjesu po površini.
    • Ostavite pitu da se dobro namoči 30 minuta.
  4. Pečenje:
    • Zagrijte pećnicu na 180°C.
    • Pecite pitu dok ne dobije željenu zlatno-smeđu boju.

Posluživanje:

Ostavite svježe pečenu pitu da odstoji otprilike 15 minuta prije posluživanja uz salatu po želji.

Neka vam ova pita donese samo najveći uspjeh i sreću!

Preporučujemo