Prelepa i Ukusna Torta
Ova torta nije samo vizuelno privlačna, već je i izuzetno ukusna. Napisala sam ovaj recept jer je jedinstven i teško ga je naći bilo gdje drugdje. Savršena za svečane prilike, ova torta će oduševiti vaše goste svojim bogatim okusom i prelepom prezentacijom.
Potrebni Sastojci
Biskvit za Torta:
- 8 bjelanaca
- 3 žumanca
- 12 kašika šećera (oko 250 g)
- 1 vanilin šećer
- 200 g seckanih oraha
- 2 kašike brašna
Žuta Krema za Torta:
- Kore od 3 narandže
- Sok od 3 narandže (oko 350 ml)
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g gustina
- 400 ml mlijeka
- 200 g putera
Bijelo Punjenje:
- 300 ml hladnog mleka
- 3 svježe kreme
Kako se Priprema?
Priprema Biskvita:
- Umutite bjelanca: Umutite bjelanca u čvrst snijeg, postepeno dodajući šećer i vanilin šećer.
- Dodajte žumanca: Dodajte žumanca jedno po jedno, neprestano miješajući.
- Dodajte orahe i brašno: Lagano umiješajte seckane orahe i brašno.
- Pečenje: Sipajte smjesu u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta, ili dok čačkalica izađe čista.
Priprema Žute Kreme:
- Pripremite narandže: Izrendajte koru od narandži i iscijedite sok.
- Kuvanje kreme: U šerpi, na srednjoj vatri, pomiješajte žumanca, šećer, vanilin šećer i gustin. Dodajte sok od narandže i mlijeko. Stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne.
- Dodajte puter: Nakon što se krema ohladi, dodajte puter i umutite dok ne postane glatko.
Priprema Bijelog Punjenja:
- Pripremite kremu: Umutite svježu kremu sa hladnim mlijekom dok ne postane čvrsta i kremasta.
Slaganje Torte:
- Sloj Biskvita: Na tanjir za serviranje stavite prvi sloj biskvita.
- Dodajte Žutu Kremu: Ravnomjerno rasporedite žutu kremu preko biskvita.
- Bijelo Punjenje: Premažite slojem bijele kreme.
- Ponovite: Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem bijele kreme.
Završni Dodaci:
- Dekoracija: Dekorišite tortu po želji sa seckanim orasima, narandžinim koricama ili čokoladnim preljevom.
- Hlađenje: Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata prije serviranja, kako bi se svi slojevi sjedinili i torta dobila savršenu teksturu.
Uživajte
Ova torta je savršena za svaku priliku, bilo da je to rođendan, godišnjica ili jednostavno desert nakon nedeljnog ručka. Uživajte u njenom bogatom ukusu i kremastoj teksturi koja se topi u ustima. Vaša porodica i prijatelji će biti oduševljeni!
Pogledajte Detalje
Za dodatne informacije i detaljne upute, preporučujem da pogledate video recept koji sam pripremila. Video će vam pokazati sve korake i male trikove koji će vam pomoći da ova torta ispadne savršeno svaki put.
Uživajte u pravljenju i konzumiranju ove predivne i ukusne torte!