Prelepa i Ukusna Torta

Ova torta nije samo vizuelno privlačna, već je i izuzetno ukusna. Napisala sam ovaj recept jer je jedinstven i teško ga je naći bilo gdje drugdje. Savršena za svečane prilike, ova torta će oduševiti vaše goste svojim bogatim okusom i prelepom prezentacijom.

Potrebni Sastojci

Biskvit za Torta:

  • 8 bjelanaca
  • 3 žumanca
  • 12 kašika šećera (oko 250 g)
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g seckanih oraha
  • 2 kašike brašna

Žuta Krema za Torta:

  • Kore od 3 narandže
  • Sok od 3 narandže (oko 350 ml)
  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g gustina
  • 400 ml mlijeka
  • 200 g putera

Bijelo Punjenje:

  • 300 ml hladnog mleka
  • 3 svježe kreme

Kako se Priprema?

Priprema Biskvita:

  1. Umutite bjelanca: Umutite bjelanca u čvrst snijeg, postepeno dodajući šećer i vanilin šećer.
  2. Dodajte žumanca: Dodajte žumanca jedno po jedno, neprestano miješajući.
  3. Dodajte orahe i brašno: Lagano umiješajte seckane orahe i brašno.
  4. Pečenje: Sipajte smjesu u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta, ili dok čačkalica izađe čista.

Priprema Žute Kreme:

  1. Pripremite narandže: Izrendajte koru od narandži i iscijedite sok.
  2. Kuvanje kreme: U šerpi, na srednjoj vatri, pomiješajte žumanca, šećer, vanilin šećer i gustin. Dodajte sok od narandže i mlijeko. Stalno miješajte dok se smjesa ne zgusne.
  3. Dodajte puter: Nakon što se krema ohladi, dodajte puter i umutite dok ne postane glatko.

Priprema Bijelog Punjenja:

  1. Pripremite kremu: Umutite svježu kremu sa hladnim mlijekom dok ne postane čvrsta i kremasta.

Slaganje Torte:

  1. Sloj Biskvita: Na tanjir za serviranje stavite prvi sloj biskvita.
  2. Dodajte Žutu Kremu: Ravnomjerno rasporedite žutu kremu preko biskvita.
  3. Bijelo Punjenje: Premažite slojem bijele kreme.
  4. Ponovite: Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem bijele kreme.

Završni Dodaci:

  • Dekoracija: Dekorišite tortu po želji sa seckanim orasima, narandžinim koricama ili čokoladnim preljevom.
  • Hlađenje: Ostavite tortu u frižideru najmanje 2 sata prije serviranja, kako bi se svi slojevi sjedinili i torta dobila savršenu teksturu.

Uživajte

Ova torta je savršena za svaku priliku, bilo da je to rođendan, godišnjica ili jednostavno desert nakon nedeljnog ručka. Uživajte u njenom bogatom ukusu i kremastoj teksturi koja se topi u ustima. Vaša porodica i prijatelji će biti oduševljeni!

Pogledajte Detalje

Za dodatne informacije i detaljne upute, preporučujem da pogledate video recept koji sam pripremila. Video će vam pokazati sve korake i male trikove koji će vam pomoći da ova torta ispadne savršeno svaki put.

Uživajte u pravljenju i konzumiranju ove predivne i ukusne torte!

Preporučujemo