Uživajte u jednostavnim, ali ukusnim receptima koji dokazuju da krumpir može biti jednako zasitan kao i meso. Ovaj pečeni krumpir sa sirom i začinima savršen je za svaki obrok.

Potrebni sastojci za krompir su sledeći:

  • 1,5 kg krumpira, opranog i oguljenog
  • Maslac (odgovarajuća količina)
  • Sol (odgovarajuća količina)
  • Začini (kao što su čili u prahu, češnjak u prahu i crni papar)
  • Naribani sir (koliko je potrebno)

Kako se pripremaju ovi krumpiri? Za zagrijavanje pećnice: Zagrijte pećnicu na 180°C (350°F).

Pripremite krompir: Oprane krumpire stavite na lim za pečenje. Krumpir možete ostaviti cijeli ili ga narezati na kockice ili ploške, ovisno o želji.

Začinite krumpir: Dodajte maslac u krumpir, pazeći da svaki krumpir bude premazan maslacem. Možete prvo otopiti maslac kako biste ga lakše porcionirali. Pospite krumpir solju i začinima po izboru. Dobro promiješajte da se svi krumpiri ravnomjerno prekriju maslacem i začinima.

Dodatak sira: Po začinjenim krumpirima pospite naribani sir. Pečenje: Stavite pleh u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta ili dok krumpir ne omekša, sir se otopi i porumeni.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice i malo ohladite prije posluživanja. Uživajte u ukusnom pečenom krumpiru sa sirom i začinima! Prijedlozi usluga: Poslužite kao prilog omiljenom glavnom jelu. Poslužite samostalno sa žlicom kiselog vrhnja ili nekim svježim začinskim biljem.

BONUS:

ĆUFTICE OD KROMPIRA PUNJENE SIROM…Brzo i ukusno…

Ovaj jednostavan, ali ukusan recept će izmamiti vaše nepce svojom hrskavom koricom i mekom i ukusnom unutrašnjosti. Pratite nas da otkrijete tajne ovog ukusnog jela.

POTREBNI SASTOJCI:

  • 3 krompira
  • 2 glavice luka
  • 75 g sira
  • 2 jaja
  • 4 kašike pšeničnog brašna
  • Peršun (opciono)
  • Krušne mrvice (odgovarajuća količina)
  • Maslac (odgovarajuća količina)
  • Suncokretovo ulje (odgovarajuća količina)
  • Sol (odgovarajuća količina)
  • Crni biber (odgovarajuća količina)

KAKO SE PRIPREMAJU KROMPIROVE LOPTICE?

1. Priprema krompira: Putovanje počinje sa skromnim krompirom. Evo kako ih pripremiti: A. Krompir ogulite i narežite na kockice Počnite tako što ćete krompir oprati, oguliti i iseći na jednake komade. B. Skuvati krompir Krompir narezan na kockice skuvajte u loncu sa slanom vodom dok ne omekša. C. Ohladiti krompir Kada je kuvan, izvadite krompir iz vode i stavite na tanjir da se ohladi.

2. Skuvati luk i sir: Dok se krompir hladi, pripremite luk i sir: A. Narežite luk Narežite luk i ostavite sa strane. B. Narendajte sir Sir na krupno narendajte za pripremu za kuvanje.

3. Pomiješajte sastojke: Sada, hajde da spojimo sve ukuse: A. Krompir naribajte Ohlađeni krompir izrendajte u činiju. Rendanom krompiru dodajte so, crni biber i seckani peršun. B. Kuvanje luka i sira U tiganju sa neprijanjajućim slojem prodinstajte kriške luka i rendani sir na malo putera dok se ne istopi i dobro sjedini. C. Sve pomiješati U činiji pomešajte kuvani luk i sir sa rendanim krompirom i peršunom. Dodajte pšenično brašno da se sastojci povežu.

4. Oblikujte i ispržite ukusan krompir: Vrijeme je za oblikovanje i kuhanje krompira za ukusan krompir: A. Formiranje ovalnih mesnih okruglica Kašikom razdvojite smjesu na ćufte ovalnog oblika. Po ovom receptu trebalo bi da dobijete oko 15 ćufti. B. Premazivanje i prženje Svaku ćuftu umočiti u razmućeno jaje i premazati krušnim mrvicama. Umotane ćufte stavite u tiganj i pržite na suncokretovom ulju dok ne porumene sa obe strane.

5. Prijedlozi usluga: Hrskavi i aromatični krompir uparen sa svežom salatom i povrćem kuvanim na pari čini zadovoljavajuće drugo jelo.

Preporučujemo