Pripremite se za vrhunsko iskustvo kolača od jabuka – toliko božanstvenog okusa da će nadmašiti bilo koji drugi koji ste ikada probali.

Ovaj kolač nije samo jednostavan za napraviti, već je i nevjerojatno ukusan i zahtijeva minimalan trud. Dodatak soka od jabuke daje gladak i voćni okus, što rezultira nježnom teksturom. Vrijedi napomenuti da je kolač dosta sladak, ali ako više volite manje slatki okus, možete ga jednostavno prerezati na pola.

Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 3 jaja, 75 g šećera, vanilin šećer, 1/2 žličice praška za pecivo, 150 g brašna, 100 g otopljenog maslaca i 3 jabuke. Završite jelo posipanjem šećerom u prahu.

Kakav je način pripreme?

U zdjeli pomiješajte šećer i vanilin šećer, pa umutite jaja. Postupno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo u jaja uz stalno miješanje. Na kraju u smjesu umiješajte otopljeni maslac i dobro sjedinite.

Počnite s guljenjem jabuka, a zatim ih narežite na kockice. Pripremite kalup tako da ga namastite, a po želji jabuke možete posuti šećerom ili cimetom. Zatim pažljivo prelijte tijesto preko jabuka, pazeći da su ravnomjerno pokrivene. Na kraju, pomoću posude zagladite površinu tijesta.

Zagrijte pećnicu na 180°C i stavite tortu unutra. Ostavite da se peče otprilike 30-45 minuta, iako se točno trajanje može razlikovati. Kako biste bili sigurni da je kolač u potpunosti pečen, zabodite čačkalicu u sredinu i provjerite ima li ostataka tijesta. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i obilno pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo