PODLOGA
- 1 pakovanje piskot keksa
- oko 300 ml. vode
- svjeze iscjeđen sok od narandže
- malo ruma
KREMA
- 600 ml. mlijeka
- 150g. secera
- 2 vrecice praska za puding od vanilije
- 2 vrecice vanilin secera
- prstohvat soli
- 200 grama putera
VOCNI PRELJEV
- 700 g voca npr. jagode,maline
- 2 vrecice vanilin secera po potrebi secera
- 6 listova zelatina
Priprema:
U velikoj posudi pomiješajte vodu, svježe iscijeđeni sok od naranče i malo ruma. Umočite piskote u tu smjesu i slažite ih redom u kalup.
Za pripremu kreme, skuhajte puding sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli. Nakon što se puding ohladi, dodajte izrađeni maslac i dobro promiješajte. Tu kremu prelijte preko piskota u kalupu.
Istucite holla slag i ravnomjerno ga nanesite preko kreme.
Stavite kolač u hladnjak da se stegne.
Operite i očistite voće, zatim ga usitnite mikserom da dobijete gustu kašu.
U voćnu kašu dodajte šećer i vanilin šećer, pa kratko prokuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se šećer ne otopi.
Obavezno probajte pa po potrebi dodajte šećer. Ohladite voćnu kašu da bude mlaka.
Stavite listove želatine da nabubre u hladnoj vodi. Kad nabubre, ocijedite ih, otopite na laganoj vatri, a zatim dodajte u ohlađenu voćnu kašu.
Dobro promiješajte i prelijte smjesu preko holla slaga.
Dobar tek!