Hrskavi Pomfrit od Tikvica s Parmezanom i Mažuranom
Pripremite se za uživanje u ukusnoj i hranjivoj poslastici s ovim hrskavim pomfritom od tikvica obloženim parmezanom i mažuranom. Bilo da tražite zadovoljavajući međuobrok ili ukusan prilog, ovi krumpirići zasigurno će impresionirati vaše najmilije. Zaronimo odmah u pripremu ovog recepta koji će oduševiti sve!
Vrijeme Pripreme:
- Ukupno: 25 minuta
- Priprema: 15 minuta
- Kuhanje: 10 minuta
Potrebni Sastojci:
- 2 tikvice
- Sol i crni papar po ukusu
- 100 grama ribanog parmezana
- 1 žličica mažurana
- 1 žličica paprike
- 3 umućena jaja
- 100 grama krušnih mrvica
- 50 grama brašna
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
- Priprema Tikvica:
- Narežite tikvice na trakice koje nalikuju na pomfrit i stavite ih u zdjelu.
- Pospite ih solju i ostavite ih kratko da odstoje kako bi ispustile višak vlage.
- Laganim pritiskom čiste kuhinjske krpe ili gaze uklonite višak tekućine s tikvica.
- Priprema Premaza:
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i krušne mrvice.
- U posebnoj zdjeli umutite jaja, te umiješajte naribani parmezan, mažuran i papriku.
- Premazivanje Tikvica:
- Uvaljajte trakice tikvica prvo u mješavinu brašna i krušnih mrvica.
- Zatim ih umočite u smjesu jaja i sira, pazeći da su potpuno obložene.
- Prženje Tikvica:
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
- Pržite premazane tikvice otprilike 4-5 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju s jedne strane.
- Okrenite tikvice i nastavite ih pržiti dodatnih 5 minuta dok ne postanu hrskave.
- Posluživanje:
- Nakon prženja, pažljivo prebacite tikvice na papirnate ručnike kako biste uklonili višak ulja.
- Poslužite ih tople i uživajte!
Za divno iskustvo umakanja, poslužite ih s marinara umakom ili ranch dressingom. Za uravnotežen obrok, kombinirajte ih s osvježavajućom zelenom salatom.
Uživajte u pripremi i degustaciji ovog ukusnog i hrskavog pomfrita od tikvica!
Preporučujemo