Hrskavi Pomfrit od Tikvica s Parmezanom i Mažuranom

Pripremite se za uživanje u ukusnoj i hranjivoj poslastici s ovim hrskavim pomfritom od tikvica obloženim parmezanom i mažuranom. Bilo da tražite zadovoljavajući međuobrok ili ukusan prilog, ovi krumpirići zasigurno će impresionirati vaše najmilije. Zaronimo odmah u pripremu ovog recepta koji će oduševiti sve!

Vrijeme Pripreme:

  • Ukupno: 25 minuta
  • Priprema: 15 minuta
  • Kuhanje: 10 minuta

Potrebni Sastojci:

  • 2 tikvice
  • Sol i crni papar po ukusu
  • 100 grama ribanog parmezana
  • 1 žličica mažurana
  • 1 žličica paprike
  • 3 umućena jaja
  • 100 grama krušnih mrvica
  • 50 grama brašna
  • Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

  1. Priprema Tikvica:
    • Narežite tikvice na trakice koje nalikuju na pomfrit i stavite ih u zdjelu.
    • Pospite ih solju i ostavite ih kratko da odstoje kako bi ispustile višak vlage.
    • Laganim pritiskom čiste kuhinjske krpe ili gaze uklonite višak tekućine s tikvica.
  2. Priprema Premaza:
    • U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i krušne mrvice.
    • U posebnoj zdjeli umutite jaja, te umiješajte naribani parmezan, mažuran i papriku.
  3. Premazivanje Tikvica:
    • Uvaljajte trakice tikvica prvo u mješavinu brašna i krušnih mrvica.
    • Zatim ih umočite u smjesu jaja i sira, pazeći da su potpuno obložene.
  4. Prženje Tikvica:
    • Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
    • Pržite premazane tikvice otprilike 4-5 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju s jedne strane.
    • Okrenite tikvice i nastavite ih pržiti dodatnih 5 minuta dok ne postanu hrskave.
  5. Posluživanje:
    • Nakon prženja, pažljivo prebacite tikvice na papirnate ručnike kako biste uklonili višak ulja.
    • Poslužite ih tople i uživajte!

Za divno iskustvo umakanja, poslužite ih s marinara umakom ili ranch dressingom. Za uravnotežen obrok, kombinirajte ih s osvježavajućom zelenom salatom.

Uživajte u pripremi i degustaciji ovog ukusnog i hrskavog pomfrita od tikvica!

Preporučujemo