Ovo je jednostavan, ali neodoljiv desert o kojem svi pričaju! Bez brašna, bez pećnice, ali pun ukusa!

Za donji sloj trebat će vam:

  • – 250 grama keksa s kakaom
  • – 100 grama otopljenog putera

Za kremasti sloj pripremite:

  • – 4 jaja
  • – 10 grama vanilin šećera
  • – 180 grama šećera
  • – 700 mililitara mlijeka
  • – 90 grama brašna
  • – 60 grama putera
  • – 120 grama keksa s kakaom
  • – 2 banane

Za glazuru ćete trebati:

  • – 100 grama tamne čokolade
  • – 100 grama mliječne čokolade
  • – 25 mililitara suncokretovog ulja
  • – 70 grama kikirikija

Priprema:

Prvo pripremite donji sloj tako što ćete kekse s kakaom usitniti, a zatim ih pomiješati s otopljenim puterom. Smjesu utisnite u dno posude.

Za kremasti sloj, umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno i mlijeko, pa kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Dodajte puter i kekse s kakaom, te banane narezane na kolutove. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte preko donjeg sloja.

Za glazuru, otopite tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i ulje na pari. Prelijte preko kolača, a zatim pospite kikirikijem.

Ohladite desert prije posluživanja i uživajte u njegovom bogatom okusu!

Preporučujemo