Ako tražite ukusnu zamjenu za obični kruh s niskim udjelom ugljikohidrata, ovi keto kruhovi s češnjakom idealan su izbor. Bilo da ih poslužite kao prilog, predjelo ili ih koristite kao temelj za svoje omiljene nadjeve, sigurno će zadovoljiti vaše želje.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za ovaj recept trebat će vam 1 šalica bademovog brašna, 2 velika jaja, 2 češnja mljevenog češnjaka, 1/4 šalice ribanog parmezana, 2 žlice maslinovog ulja, 1 žličica praška za pecivo, 1/2 žličice soli , 1/2 žličice sušenog origana (po želji), 1/2 žličice sušenog bosiljka (po želji), maslac ili maslinovo ulje za premazivanje (po želji), te nasjeckani svježi peršin (po želji).

Kako se pripremaju ova ukusna peciva?

Da biste pripremili pećnicu za pečenje, počnite je prethodno zagrijati na temperaturu od 350°F (175°C). Zatim na pleh stavite list papira za pečenje kako biste lakše izvadili pečenje.

Pomiješajte suhe sastojke tako da pomiješate bademovo brašno, prašak za pecivo, sol, nasjeckani češnjak, naribani parmezan i po želji sušeno bilje poput origana i bosiljka. Nastavite s miješanjem mokrih sastojaka.

U posebnoj zdjeli umutiti jaja. Pomiješajte umućena jaja i maslinovo ulje sa smjesom suhih sastojaka. Miješajte dok se temeljito ne sjedini, stvarajući čvrsto tijesto.

Da biste oblikovali somun, počnite tako što ćete tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela. Uzmite svaki dio tijesta i rasporedite ga na pripremljeni pleh. Rukama ili valjkom pritisnite i izravnajte svaki dio tijesta, oblikujući ga u okrugli oblik poput palačinke.

pećnica:

Pecite somun u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 12-15 minuta, odnosno dok ne poprimi prekrasnu zlatnosmeđu boju na rubovima i bude potpuno pečen. Za dodatnu vizualnu privlačnost slobodno je ukrasite po želji.

Nakon što je kruh pečen, pojačajte njegovu aromu obilato premažite otopljenim maslacem ili maslinovim uljem i ukrasite sitno nasjeckanim svježim peršinom.

Poslužiti:

Kako biste u potpunosti uživali u pecivima s keto češnjakom, preporučljivo je pustiti ih da se kratko ohlade prije uživanja. Ovi preslatki kolači mogu poslužiti kao divan prilog ili kao temelj za vaša omiljena nadjeva.

Preporuke za uslugu:

Pojačajte okus uz dodatak kečapa ili bilo kojeg umaka po želji. Pretvorite ga u temelj za pizze veličine zalogaja, velikodušno ih oblažući sirom, povrćem i mesom. Dopunite ga dodatkom juhe ili salate kako biste stvorili zadovoljavajuće i zaokruženo iskustvo objedovanja.

Preporučujemo