Za pripremu Kuglofa trebat će vam sljedeći sastojci:
Za ovaj recept potrebno vam je 200 grama šećera, 200 grama tamne čokolade, 200 grama maslaca sobne temperature, 150 grama brašna, 40 grama kakaa, 5 jaja i ½ žličice praška za pecivo.
Kakav je proces pripreme?
Da biste dobili suhu smjesu, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u velikoj zdjeli. U posebnoj zdjeli miksajte šećer i maslac sobne temperature dok smjesa ne postane glatka. Postupno dodajte jaja, jedno po jedno, pazeći da se nakon svakog dodavanja dobro izmiješaju.
Zatim polako umiješajte suhu smjesu u mokru smjesu, osiguravajući temeljitu integraciju. Na kraju ubacite kockice bogate, tamne čokolade.
Nakon što ste pripremili kalup za kugloff, pažljivo ulijte smjesu u njega prije nego što ga stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C oko 10 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu na 150°C i nastavite peći još 40 minuta ili dok kolač ne bude potpuno pečen.
Nakon pečenja jelo je preporučljivo pustiti da se kratko ohladi prije posluživanja.
BONUS:
Predstavljamo najnoviju buzz-vrijednu domaću poslasticu o kojoj svi pričaju! Pripremite ovaj izvrsni desert u samo 15 minuta, bez pečenja ili želatine.
Ako ste u potrazi za ukusnom i dojmljivom poslasticom koja će razveseliti vaše posjetitelje, probajte čokoladnu roladu s mjehurićima!
S uputama korak po korak i korisnim video vodičem, možete bez napora izraditi ovu preslatku rolu. Vaš blagovaonski stol krasit će slastice koje nisu samo ukusne, već i vizualno privlačne.
Ovo su sastojci koji su potrebni za naš recept.
Recept predviđa 300 grama keksa, 120 grama otopljenog maslaca, 3 žlice Nutelle, 70 grama ricotta sira, 30 grama šećera u prahu, 70 mililitara vrhnja za šlag, 30 grama kokosovog brašna, 2 banane, 80 grama bijele čokolade, 80 grama mliječne čokolade i folija s mjehurićima.
Koji je način pripreme za to?
Kekse lagano izmrviti mikserom pa ih sjediniti s otopljenim maslacem. Temeljito umiješajte maslac od kikirikija dok se dobro ne sjedini.
U zdjeli glatko pomiješajte ricotta sir i šećer u prahu. Zatim dobivenu smjesu rasporedite na foliju za hranu i prekrijte drugom listom. Smjesu obloženu folijom nastaviti uvaljati u tepsiju. Umiješajte šlag i dobro sjedinite. Pažljivo umiješajte kokosovo brašno u smjesu, pazeći da se ravnomjerno rasporedi, a zatim ga ravnomjerno rasporedite po pripremljenom pladnju.
Uzmite dvije banane i stavite ih na list papira prije nego što ih zamotate u aluminijsku foliju. Stavite zamotane banane u hladnjak na 30 minuta.
Bijelu i mliječnu čokoladu prethodno treba otopiti. Nakon što se otope, obje čokolade se mogu uliti u vrećicu.
Započnite prekrivanjem folije mjehurićima, zatim posipajte čokoladu po vrhu u naizmjeničnim slojevima, koristeći žlicu da je ravnomjerno rasporedite. Pažljivo skinite roladu s folije i postavite foliju čokolade na ravnu površinu. Ostavite da se ohladi u hladnjaku 30 minuta. Izvadite rolice iz hladnjaka, oprezno bacite foliju i uživajte u preslatkim rolicama.