Uživajte u ovom divnom, domaćem sladoledu u sunčanim ljetnim danima. Metoda je vrlo jednostavna i rezultira prekrasno osvježavajućim desertom. Recept na YouTube kanalu Culinária com Gilbert zasigurno će razveseliti obitelj.

  • Za pripremu našeg bogatog i kremastog sladoleda s komadićima čokolade potrebno nam je 400 grama vrhnja. 400 mililitara šlaga, 395 grama evaporiranog mlijeka, 50 grama komadića čokolade i gazirana pića kao što je Tang s okusom passionfruita ili neki drugi izbor.

Postupak:

Obje kreme moraju biti dobro ohlađene. Pomiješajte svu kremu u blenderu zajedno s kondenziranim mlijekom. Miksajte 3 minute dok smjesa ne dobije laganu i prozračnu konzistenciju. Zatim dodajte pjenušac, a zatim po vrhu pospite komadiće čokolade. U ovoj fazi samo pomiješajte sve sastojke lopaticom.

Nakupljeno vrhnje premjestite u zdjelu i zatim stavite u zamrzivač na najmanje 3 sata. Nakon što prođe zadano vrijeme, možete izvaditi sladoled i poslužiti ga. Ovo je domaći gelato od banane.

Potrebno nam je:

4 banane, 30 grama putera, 1 do 2 kašike šećera u prahu, 200 grama zaslađenog kondenzovanog mleka, 500 mililitara gustog vrhnja i 60 grama čokolade.

Postupak:

Ogulite banane i zatim ih narežite na komade. Stavite kriške banane u tavu, a zatim umiješajte maslac. Pospite šećerom. Dobro promiješajte. Stavite lonac na štednjak. Na srednjoj vatri neprestano miješajte smjesu dok ne postane mekana. Ručnim mikserom izmiksajte banane dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte kondenzirano mlijeko u pire od banane i dobro promiješajte. Kremu ulijte u veliku zdjelu.

Mikserom umutiti vrhnje. U kremu postupno u više dodavanja umiješajte pire od banane.
Nožem narežite čokoladu na čvrstu površinu. U kremu umiješajte nasjeckanu čokoladu. Koristeći lopaticu, temeljito izmiješajte smjesu. Ulijte kremu u kalup. Ostavite kalup u hladnjaku minimalno 4 do 6 sati. Nakon vađenja iz zamrzivača bit će pripremljeno za posluživanje.

BONUS:

Nema namirnica koje okusom nadmašuju krumpir i luk! Toliko je ukusan da ga spremam gotovo svaki vikend.

Ovaj recept za sir od krumpira i mladog luka jednostavno je i ukusno jelo koje spaja mekani krumpir i hrskavi mladi luk s kremastom mozzarellom i parmezanom. Služi kao idealna opcija za brzu poslovnu večeru ili zadovoljavajući ručak.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Dva krumpira, voda (za kuhanje), sol po ukusu, 100 grama smrznutih mahuna, nasjeckani mladi luk, 100 grama mozzarelle narezanog na kockice, dvije tortilje, odgovarajuća količina papra i 50 grama ribanog parmezana.

KOJA JE METODA ZA PRAVLJENJE OVOG UKLASNOG RECEPTA?

Nasjeckajte i ogulite krumpir. Stavite nasjeckani krumpir u lonac, zatim dodajte dovoljno vode da bude potopljen i pustite da prokuha. Kuhajte krumpir dok ne omekša pa ga ocijedite. Nasjeckajte mladi luk dok se krumpir kuha. Kad je krumpir gotov, posolite zajedno sa smrznutim mahunama i nasjeckanim mladim lukom. Sve dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite tortilju na lim za pečenje. Ravnomjerno rasporedite polovicu mješavine krumpira i graška po tortilji. Po smjesi ravnomjerno rasporedite 50g naribanog mozzarella sira. Lagano pritisnite drugu tortilju na vrh. Rasporedite ostatke mješavine krumpira i graška na drugu tortilju.

Odozgo stavite ostatak od 50 g mozzarelle sira i 50 g ribanog parmezana. Dodati papar za začin. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta, odnosno dok sir ne porumeni i ne otopi se. Za posluživanje narežite na kocke i poslužite vruće. Ovo se jelo lijepo slaže uz svježu salatu ili pirjano povrće.

Savjeti za kuhanje:

Provjerite je li krumpir potpuno kuhan prije nego što ga stavite u tortilje kako biste spriječili teksturu sirovog krumpira. Kako biste poboljšali okus, razmislite o dodavanju svježe nasjeckanog začinskog bilja poput peršina ili cilantra.

Preporučujemo