Ovi krekeri od mladog luka nude divnu kombinaciju okusa, s pikantnim okusom mladog luka i zadovoljavajuće hrskavom teksturom, što ih čini doista iznimnom i ugodnom opcijom međuobroka.

Ovi se krekeri mogu pripremiti bez napora i pružaju neizmjerno zadovoljstvo, bilo da se uživaju sami ili u kombinaciji s raznim umacima. Dodatak sjemenki sezama uvodi divnu orašastu komponentu koja pojačava cjelokupni osjećaj okusa.

Za izradu mokre smjese pokupite 60 g mlijeka, 30 g neslanog maslaca koji je otopljen i 2 g soli. Od suhih sastojaka odmjerite 150 g brašna za kolače, 2 g kvasca i 1 g sode bikarbone.

Pribor

Da biste pripremili ovo jelo, pažljivo nasjeckajte 35 grama mladog luka, koristeći samo zeleni dio, a možda biste također trebali razmisliti o tome da dodate 10 grama sjemenki sezama za dodatnu aromu.

Za izradu slanih krekera pomiješajte tekuće sastojke u zdjeli, uključujući 60 g mlijeka, 30 g otopljenog neslanog maslaca i 2 g soli. Važno ih je dobro promiješati.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno za kolače, kvasac i sodu bikarbonu, ukupno 150 g. Spatulom ih grubo izmiksajte. Napravite tijesto miješanjem mokrih komponenti sa suhim komponentama, miješajući dok se ne spoje u jedinstvenu masu.

Započnite sastavljanjem svih potrebnih komponenti za dodatke prehrani. Zatim sitno narežite zeleni dio od 35 g mladog luka na sitne komadiće. Po želji dodajte 10g sjemenki sezama. Kratko premijesite tijesto da u njega unesete mladi luk i sjemenke sezama. Ostavite tijesto da odmori.

Tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon što istekne vrijeme odmora, nastavite s razvlačenjem tijesta. Nakon što tijesto odstoji 30 minuta, prebacite ga na lim za pečenje. Za ujednačenu debljinu, preko tijesta lagano stavite drugi list papira za pečenje i lagano ga pritisnite rukama.

Da bi se postigla hrskava tekstura, potrebno je tijesto razvaljati u pravokutni oblik pomoću valjka za tijesto. Imajte na umu da tanje tijesto daje hrskavije krekere. Umjetnički zarežite rubove tijesta manipulacijom i probijanjem nožem za nabore. Podijelite tijesto na dijelove odgovarajuće veličine.

Kako se tijesto ne bi širilo u pećnici, svaki pojedini komad obavezno izbušite vilicom. Nastavite s procesom pečenja krekera.

Započnite zagrijavanjem pećnice na 170°C (338°F). Zatim krekere posložiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pustite ih da se peku otprilike 15 minuta ili dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu nijansu i zadovoljavajuću hrskavu teksturu.

Poslužiti

Kako biste u potpunosti uživali u izvrsnoj kombinaciji mladog luka i soli, ključno je pustiti krekere da se potpuno ohlade prije posluživanja. Uživajte u nevjerojatnom osjećaju grickanja ovih nevjerojatno hrskavih krekera, koji pružaju divan okus koji će zasigurno zadovoljiti vaše nepce.

Preporučujemo