Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:
Tipično, kuhana šalica riže teži otprilike 150 do 160 grama.
Uzmite dvije tikvice i naribajte ih, zatim nasjeckajte jednu glavicu luka i sjedinite sastojke uz malo soli.
Pomiješajte jedno jaje s pola žličice crvene slatke paprike i pola žličice crvene ljute paprike u posebnoj posudi.
U smjesu dodajte 20 grama (što odgovara 2 žlice) pšeničnog brašna. Uz jelo dodajte kupovni ili domaći jogurt od češnjaka za slatki umak za umakanje.
Kakav je način pripreme?
Pomiješajte kuhanu rižu, naribane tikvice, nasjeckani luk, jaja, papriku, čili pahuljice i pšenično brašno u prostranoj zdjeli. Dodajte sol prema svojim ukusnim preferencijama.
Započnite zagrijavanjem velike količine ulja u prostranoj tavi postavljenoj na srednju temperaturu. Upotrijebite žlicu ili vlastite ruke kako biste smjesu oblikovali u savršeno oblikovane pljeskavice.
Pržite pogačice u zagrijanom ulju otprilike 3-4 minute sa svake strane, pazeći da dobiju divnu zlatnosmeđu boju i zadovoljavajuću hrskavost.
Uklonite višak ulja papirnatim ručnicima. Uživajte u jelu dok je još toplo uz prilog od jogurta od češnjaka.
Savjet:
U slučaju da se smjesa čini pretjerano vlažnom, dodajte dodatnu žlicu brašna ili krušnih mrvica. Ovaj recept dopušta korištenje bilo koje vrste riže, bilo da se radi o bijeloj, smeđoj ili čak prethodno začinjenim ostacima.
Kako bi zadovoljili one koji slijede vegetarijansku prehranu, mogu se isključiti jaja i umjesto toga uvesti lanena ili chia jaja kao alternativu.
Ostaci hrane mogu se sačuvati u razdoblju od tri dana kada se stave u zatvorenu posudu unutar hladnjaka. Da biste vratili toplinu, možete upotrijebiti tavu na ploči štednjaka ili mikrovalnu pećnicu.
BONUS:
Otkrijte slatke mogućnosti brokule s ovim slatkim kolačem od brokule i gljiva, upotpunjenim baršunastim umakom od kopra.
Ovaj je recept savršen za one užurbane radne večeri kada trebate brzu i hranjivu večeru. Nudi divan okus koji će brokulu učiniti omiljenim izborom, osiguravajući zadovoljavajući obrok.
Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna glavica brokule narezana na cvjetiće; 400 grama narezanih gljiva; 20 grama maslaca; maslinovo ulje za pirjanje; sol i crni papar na okus; šaka nasjeckanog vlasca; dva mljevena češnja češnjaka; tri jaja za povezivanje; 240 ml (1 čaša) mlijeka; šest žlica grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, podijeljeno; četiri žlice brašna; jedna čajna žličica praška za pecivo; prstohvat suhog ili svježeg bosiljka; 100 grama ribanog sira (po vašem izboru); sir mozzarella po želji za preljev; krušne mrvice za preljev; jedan kiseli krastavac, izrezan na kockice; i šaka nasjeckanog kopra.
Za kremasti umak od kopra pomiješajte 2 žlice grčkog jogurta s 1 mljevenim režnjem češnjaka i dodajte kopar po želji.
Za početak zagrijte pećnicu na 180°C (350°F). Zatim cvjetiće brokule uronite u kipuću vodu začinjenu solju i ostavite da se blanširaju 15 minuta.
Za kuhanje gljiva u tavi zagrijte kombinaciju maslaca, maslinovog ulja, soli, papra i vlasca te ih pirjajte dok ne postanu mekane.
Pomiješajte sastojke u zdjeli: jaja, mlijeko, 4 žlice jogurta, brašno, prašak za pecivo, sol, papar i bosiljak pomiješajte.
Da biste izradili tijesto, započnite tako da ocijedite brokulu i prebacite je u posudu za pečenje. Nastavite s posipanjem šampinjona po brokuli, pa cijelu smjesu prekrijte tijestom. Na kraju obilato pospite sirom i krušnim mrvicama.
Da biste dobili zlatno smeđu nijansu, smjesu stavite u pećnicu i pecite otprilike 40 minuta. Istovremeno pripremite umak tako što ćete pomiješati jogurt, češnjak, kopar i krastavac.