Ako tražite ukusan i hranjiv izbor za brzi obrok ili međuobrok, ove pljeskavice od povrća savršeno su rješenje. Prepuni hranjivih blagodati tikvica, mrkve i krumpira, obogaćeni okusom sira i začina, ove pljeskavice zasigurno će ugoditi i djeci i odraslima.

Ukupno vrijeme potrebno za pripremu ovog recepta je 35 minuta, od čega je 15 minuta posvećeno pripremi i 20 minuta kuhanju.

POTREBNI SASTOJCI:

  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 2 krumpira
  • 1 mladi luk
  • 100 grama sira (naribanog)
  • 3 jaja
  • 4 žlice griza
  • Sol i crni papar po ukusu
  • Biljno ulje za prženje

PRIPREMA:

  1. Priprema povrća: Naribajte tikvicu, mrkvu i krumpir, pazeći da budu sitno nasjeckani. Da biste uklonili višak vlage iz naribanog povrća, upotrijebite čistu kuhinjsku krpu ili gazu i čvrsto ocijedite.
  2. Sjeckanje mladog luka: Sitno nasjeckajte mladi luk.
  3. Miješanje sastojaka: U velikoj posudi pomiješajte naribane tikvice, mrkvu, krumpir i nasjeckani mladi luk. Dodajte naribani sir, umućena jaja i griz. Dobro izmiješajte sve sastojke.
  4. Začinjavanje: Dodajte sol i crni papar po ukusu i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  5. Oblikovanje pljeskavica: Oblikujte male količine smjese u pljeskavice ili kotlete.
  6. Prženje: Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Nježno stavljajte pljeskavice u tavu i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave sa svake strane, što obično traje oko 3-4 minute po strani.
  7. Ocjeđivanje: Nakon prženja, prebacite pljeskavice na papirnate ubruse kako biste uklonili višak ulja.

PRIJEDLOG ZA POSLUŽIVANJE:

Poslužite pljeskavice dok su još vruće uz prilog od jogurta, kečapa ili ajvara. Za potpuni obrok dodajte svježu salatu.

Preporučujemo