Ove ŠTRUDLICE sadrže prekrasnu kombinaciju voćnog džema od marelica i tropskog okusa kokosa, a sve umotano u nježnu koricu od maslaca. Savršene za one koji uživaju u slatkišima, jednostavne su za napraviti i sigurno će oduševiti i prijatelje i obitelj.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

  • Jaje: 1 jedinica Sol: prstohvat Vanilin šećer: 8 grama
  • Šećer: 60 grama
  • Ulje: 50 mililitara
  • Kukuruzni škrob: 2 žlice
  • Jogurt: 2 žlice
  • Prašak za pecivo: 1/2 žličice
  • Brašno: 250 grama
  • Konzerva marelica: 160 grama Ribani kokos: 2 žlice šećera u prahu (za ukras)
  • KAKAV JE NAČIN PRAVLJENJA ŠTRDULA PUNJENIH DŽEMOM OD MARELICA I KOKOSA?

Zagrijte pećnicu na 180°C (356°F) i pripremite tijesto:

U prostranoj zdjeli pomiješajte jaje s prstohvatom soli, vanilin šećerom i granuliranim šećerom, pažljivo miješajte dok se ne sjedini. Umiješajte ulje, kukuruzni škrob i jogurt i nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto Tijesto oblikujte tako da ga ravnomjerno utiskujete u posudu za pečenje veličine oko 20×20 cm koju treba namastiti ili obložiti papirom za pečenje.

Dodajte nadjev: Ravnomjerno rasporedite džem od marelica po tijestu, a zatim sloj kokosovih listića stavite na džem.

ispeći:

Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C (356°F) i pecite oko 20 minuta, odnosno dok rubovi ne porumene. Pustite da se ohladi prije nego počnete ukrašavati. Ostavite pločice da se potpuno ohlade u posudi za pečenje. Nakon što se ohlade, pospite ih šećerom u prahu prije nego što ih narežete na kvadrate.

Prijedlozi za posluživanje:

Uživajte u ovim pločicama uz šalicu čaja ili kave za ugodan popodnevni snack. Osim toga, služe kao izvrsna nadopuna desertnom pladnju tijekom društvenih okupljanja.

BONUS:

  • Moja baka mi je pokazala kako napraviti krumpir po ovom receptu, bez prženja!

Prihvatite divno iskustvo hrskavih kolutića krumpira prožetih robusnim okusima češnjaka i parmezana. Ovi prstenovi su savršena opcija, bilo da želite ukusan prilog ili zadovoljavajući međuobrok.

Svaki prsten obavijen je primamljivom kombinacijom Panko krušnih mrvica, parmezana i mješavine mirisnih začina. Dok se u pećnici pretvaraju u veličanstvenu zlatnu boju, vaša će kuhinja biti ispunjena njihovim zadivljujućim mirisom. Pripremite se za prekrasno kulinarsko putovanje uz ovaj jednostavan i potpuno izvrstan recept!

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Za ovaj recept sakupite otprilike 900 grama ili 2 funte tri velika žuta krumpira, 60 grama ili pola šalice panko krušnih mrvica, po jednu žličicu soli, paprike i češnjaka u prahu, pola žličice crnog papra, 30-40 grama ili jednu trećinu šalice ribanog parmezana, 50 grama ili četvrtinu šalice maslinovog ulja i tri nasjeckana režnja češnjaka.

KAKO JE NAJBOLJE NAPRAVITI UKUSNE KRUMPIRE?

Počnite tako da zagrijete pećnicu na 220°C (425°F) kako biste je pripremili. Radi lakšeg čišćenja, stavite lim za pečenje na drugi lim za pečenje. Za početak pripreme krumpira provjerite jesu li potpuno očišćeni i bez vlage. Zatim narežite krumpir na jednake komade, pazeći da je svaka kriška iste veličine kako biste olakšali ravnomjerno kuhanje tijekom procesa.

  • U velikoj zdjeli pomiješajte Panko krušne mrvice, sol, papar, papriku i češnjak u prahu kako biste napravili premaz. Lagano pokapajte maslinovo ulje preko ploški krumpira, zatim ravnomjerno rasporedite smjesu kako biste zajamčili potpunu pokrivenost.

Pomiješajte parmezan i nasjeckani češnjak sa smjesom od krušnih mrvica. Još jednom promiješajte kriške krumpira kako biste bili sigurni da su potpuno obložene aromatičnom mješavinom.

Za savršeno hrskave i zlatnosmeđe kriške krumpira, započnite tako što ćete ih staviti u jedan sloj na lim za pečenje, pazeći da između svake kriške ostane dovoljno prostora kako bi se omogućila optimalna cirkulacija zraka i hrskavi rubovi. Pecite kriške oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju željenu hrskavu zlatnosmeđu završnicu.

Ne zaboravite okrenuti kriške usred pečenja kako biste osigurali jednoličnu smeđu boju sa svake strane.

Poslužiti:

Nakon što ploške krumpira dobiju divnu zlatnosmeđu nijansu i postanu omekšane, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se kratko ohlade prije posluživanja. Evo nekoliko prijedloga za posluživanje:

Završite svoj obrok s porcijom ovih hrskavih kriški slatkog krumpira, idealnih za umakanje u umak po izboru, bilo da se radi o ljutom kečapu ili glatkom ranč preljevu. Kako biste poboljšali svoje iskustvo objedovanja, uparite ih sa sočnom piletinom na žaru ili izdašnom salatom.

Preporučujemo