Priprema rolade od banane vrlo je jednostavna, a okus će sigurno zadovoljiti sve ukućane…
POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:
Šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna i tri kašike ulja.
Fil:
Jedna litra mlijeka, 10 kašika šećera, 2 paketića smjese za puding od vanilije, 150 grama putera ili margarina, 200 grama mljevenog digestiv keksa i 3 do 4 banane za ukras.
čokoladne kovrče ili šlag
Kakav je postupak za pripremu banana plazma ROK+LAT?
Umutiti bjelanjke i umiješati šećer. Kad smjesa postane pjenasta, dodajte žumanjak, zatim brašno i prašak za pecivo te umiješajte malo ulja. Dok se kora skuva umutiti fil i dobro izmešati. Od litre mlijeka pripremite dva pudinga od vanilije. Kada je to gotovo, u smjesu umiješajte mljevenu plazmu i margarin.
Fil nanesite na koru, zatim bananu prepolovite i sve uvijte u rolat. Preko rolade pokapajte ostatak fila, a na vrh obilato dodajte šlag i rendanu čokoladu.
BONUS:
TIKVICE PRIPREMLJENE ZA 10 MINUTA… Najjednostavniji način da brzo dođete do današnjeg ručka…
Predstavljamo ukusnu i zdravu opciju za međuobrok ili prilog: hrskave krumpiriće od tikvica prelivene parmezanom. Pripremite se impresionirati svoju obitelj i prijatelje ovim omiljenim među mnogima!
Ovi krumpirići, prženi do savršenstva, obavijeni su ukusnom mješavinom parmezana, mažurana i paprike. Jeste li spremni krenuti na ovo kulinarsko putovanje? Uskočimo odmah!
POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:
Za pripremu ovog recepta naberite 2 tikvice koje po želji možete začiniti solju i paprom po želji. Trebat će vam i 100 grama ribanog parmezana, po 1 žličica mažurana i paprike, 3 umućena jaja, 100 grama krušnih mrvica, 50 grama brašna i maslinovo ulje za prženje.
KOJI JE NAJBOLJI NAČIN ZA BRZU NAPRAVU TIKVICA?
Počnite tako da naribate tikvice i stavite ih u zdjelu. Zatim obilato pospite solju tikvice i ostavite ih da kratko odstoje kako bi izvukle višak vlage. Iscijedite vlagu iz naribanih tikvica pritiskom na čistu kuhinjsku krpu ili gazu. Pripremite se za izrada premaza:
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i prezle, au drugoj zdjeli umutite jaja i umiješajte naribani parmezan, mažuran i papriku. U zdjeli pomiješajte brašno i krušne mrvice kako biste napravili premaz za tikvice. Zatim uvaljajte naribane tikvice u ovu smjesu, pazeći da su ravnomjerno pokrivene. Nakon toga uronite tikvice u smjesu jaja i sira, pazeći da su dobro obložene.
Tikvice na žaru: U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Premazane tikvice kuhajte 4-5 minuta s jedne strane dok ne porumene. Okrenite tikvice i nastavite kuhati na laganoj vatri dodatnih 5 minuta ili dok ne postanu mekane i hrskave.
Poslužiti:
Izvadite tikvice iz tave i stavite ih na papirnate ubruse da upiju višak ulja. Kušajte dok je još vruće!
Preporuke za uslugu:
Uz marinaru ili ranch preljev. Uparite sa svježom zelenom salatom za lakši obrok.
Savjeti za kuhanje:
Uvjerite se da je ulje dovoljno zagrijano prije stavljanja tikvica jer će to pomoći u postizanju hrskave teksture. Kako biste pospješili ravnomjerno kuhanje, nemojte pretrpavati posudu.
Zdravstvene prednosti prehrane:
Bogate vitaminima i mineralima, tikvice također nude proteine i kalcij u kombinaciji s parmezanom. Hranjivija opcija u usporedbi s klasičnim pomfritom.