Prepustite se očaravajućem užitku kremastih kiflica jednostavno slijedeći ove upute koje je lako slijediti:

Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:

U zdjeli dobro izmiješajte 5 dobro umućenih žumanjaka, 96 g šećera, 0,5 g soli i 5 g paste od vanilije.

Kako izgledaju krem ​​rolice koje se pune kremom od vanilije?

Postupno dodajte brašno za kolače, dobro miješajući, a zatim dodajte 440 ml mlijeka. Nastavite miješati dok se ne postigne glatka konzistencija.

Uzmite smjesu i prebacite je u lonac, pa nastavite kuhati na laganoj vatri. Brzo miješajte kako biste izbjegli eventualno lijepljenje i nastavite dok smjesa ne postane gusta. Kada se postigne, maknite lonac s vatre i dodajte 40 g maslaca, pazeći da je dobro izmiješan. Ostavite smjesu da se hladi 3 sata, a zatim upotrijebite električni mikser da sjedinite sve sastojke. Za kraj se prepustite slatkim kremastim rolicama koje čekaju na vaš užitak!

U zdjeli miksera pomiješajte krušno brašno (500 g), instant kvasac (5 g), šećer (60 g), mlijeko u prahu (30 g) i 1 jaje da napravite tijesto. Ulijte 270 ml mlijeka i mijesite smjesu 10 minuta. Umiješajte 50 g maslaca i 4 g soli, a zatim mijesite još 3 minute.

Nakon što tijesto odstoji 60 minuta, podijelite ga na 10 jednakih dijelova i oblikujte ih u okrugle oblike. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji dodatnih 10 minuta prije nego što ga pretvorite u rolice. Ostavite tijesto da miruje još 60 minuta, a zatim ga premažite slojem razmućenih jaja.

Kako biste osigurali optimalne rezultate, stavite jelo u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite otprilike 28 minuta, imajući u vidu da se točno vrijeme pečenja može razlikovati ovisno o individualnim varijantama pećnice.

BONUS:

Prepustite se divnom ljetnom kolaču od jogurta napravljenom od samo tri jednostavna sastojka, a da udio šećera i ulja bude minimalan.

Kada je u pitanju bilo koja prilika, ova eterična i delikatna torta od jogurta savršena je opcija. Zadivite svoje posjetitelje ukusnom poslasticom koja zahtijeva samo tri jednostavna sastojka.

Bilo da odaberete obični zaslađeni jogurt ili željenu varijantu s okusom, priprema ovog kolača jednostavan je zadatak koji donosi neizmjeran užitak kada ga kušate.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za pripremu ovog jela prikupite 400 g zaslađenog običnog jogurta ili aromatiziranog jogurta (što odgovara 1 šalici plus 1/2 šalice plus 2 žlice), zajedno s 4 jaja i 40 g prosijanog kukuruznog škroba (ekvivalentno 1/4 šalice plus 1 žlica) .

Koji je postupak za pravljenje jednostavnog kolača od jogurta?

Prvi korak je prethodno zagrijati pećnicu na 170°C (338°F). Nakon toga, moramo pripremiti kalup za tortu za sljedeću fazu.

Za pripremu kalupa za tortu počnite navlažiti kalup od 18-20 cm. Zatim uzmite komad pergamentnog papira, izgužvajte ga i nježno stavite u kalup, pazeći da prianja uz stranice i dno.

Pomiješajte sastojke tako da u velikoj posudi za miješanje pomiješate 400 g zaslađenog jogurta (ili aromatiziranog jogurta) s 4 jaja. U smjesu dodajte 40 g prosijanog kukuruznog škroba, pazeći na temeljito i besprijekorno miješanje dok se ne postigne glatka konzistencija.

Glatko premjestite tijesto u kalup za torte, osiguravajući ravnu površinu uz pomoć lopatice ako je potrebno. Nastavite s procesom pečenja kolača.

Nakon što je pećnica postigla željenu temperaturu, pažljivo postavite kalup za tortu unutra i ostavite ga da se peče otprilike 35 do 50 minuta, uzimajući u obzir individualne karakteristike vaše specifične pećnice. Kolač će postići svoju najvišu razinu pripremljenosti kada gornji dio dobije divnu zlatnu boju, a čačkalica, kada se umetne u sredinu, izađe čista i bez ikakvih ostataka.

Nakon vađenja kolača iz pećnice važno ga je ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se ohladi, možete ga ostaviti u hladnjaku 1 do 2 sata kako biste pojačali okus i postigli čvrstu konzistenciju prije posluživanja.

Kako biste dodali dodatnu draž okusa i poboljšali estetsku privlačnost torte, ohlađenu tortu od jogurta možete ukrasiti obilnim vrtlogom tučenog vrhnja i mješavinom jarkog voća poput sočnog bobičastog voća ili tanko narezanog kivija. Prepustite se ovoj divnoj poslastici samostalno ili je kušajte uz ove divne priloge.

Kako bi se postigla besprijekorna mješavina, bitno je da sve komponente dosegnu sobnu temperaturu prije spajanja. Kako biste postigli prozračniju konzistenciju, prosijavanjem kukuruznog škroba spriječit ćete stvaranje grudica. Imajte na umu da se trajanje pečenja može razlikovati ovisno o vašoj pećnici, pa počnite s provjerom nakon 35 minuta.

Preporučujemo