SASTOJCI ZA TORTU:

Biskvit

100 g šećera, 200 g margarina, 100 g čokolade za kuhanje, 4 žlice brašna, 1 prašak za pecivo, 4 jaja

Krema

200 g čokolade za kuhanje, 0,5 l vrhnja, 1 žlica šećera

PRIPREMA OVOG JEDNOSTAVNOG KOLAČA

Kako napraviti najukusniji džem od breskvi

Počnite s pranjem i guljenjem breskvi. Narežite ih na male komadiće uz naravno uklanjanje koštica. Jednu odvojenu breskvu narežite na sitne kockice. Ostatak treba pasirati. Zatim ovaj pire prebacite u zdjelu.

Počnite raditi fil laganim zagrijavanjem vrhnja, čokolade i šećera na laganoj vatri. Lagano miješajte dok ne prokuha. Kad je biskvit pečen, izbodite vilicom na nekoliko mjesta pa prelijte toplom kremom dok je još topla.

Nemojte biti u iskušenju miješati ili dodavati druge stvari u to; tanka krema će se nakon nekoliko sati u hladnjaku pretvoriti u savršeno lagan, ali čvrst set. Kolač ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga staviti u hladnjak da se ohladi i krema stegne.

Porcija:

Pospite narančom i stavite u hladnjak na najmanje 5 sati.

BONUS:

DŽEM OD BRESKVE: Bez konzervansa, jednostavan za pripremu i savršen uz palačinke

Zamislite samo … zimski odmor bez mogućnosti okusa domaćeg pekmeza.

Pripremite se za vrhunsku ljetnu poslasticu. Iskoristite sezonu breskvi i nabavite si fini voćni namaz. Ovaj recept je samo za jednu staklenku, ali po potrebi možete povećati. Bilo da ga stavljate na kruh ili ga koristite za pripremu drugih divnih stvari poput palačinki, ovaj će vam džem donijeti neograničenu sreću svakim zalogajem.

POTREBNI SASTOJCI:

Pomiješajte pet breskvi, 1 šalicu šećera i sok od pola limete. Slatko i ljuto.

KAKO NAPRAVITI NAJUKUSNIJI DŽEM OD BRESKVE?

Breskve prvo dobro operite i ogulite. Narežite na male komadiće i izvadite sjemenke. Daljnje breskve jedan dio rezanje na male kockice. Preostale breskve ostavite kao pire. Nakon toga pire prebacite u zdjelu

Uzmite lonac i ulijte pasiranu breskvu. Dodajte šećer. Stavite na štednjak na srednju vatru. Ostavite da se šećer otopi i kuhajte 5 minuta na srednjoj vatri. Kad počne mjehuriti dodajte sok limete i dobro promiješajte. Nakon 5 minuta kuhanja dodajte nasjeckanu breskvu i nastavite dobro miješati.

Ostavite par sati na sobnoj temperaturi, zatim zatvorite teglu i stavite je u hladnjak. Ovo treba čuvati u hladnjaku tri do četiri tjedna. Sobna temperatura bi trebala biti u redu. Zatim, čvrsto pokrijte poklopcem i ohladite. Čuvanje u hladnjaku je dobro 3-4 tjedna.

Preporučujemo