Berete li obilan urod rajčice?
Ako želite ovo voće održati svježim dulje od samo nekoliko dana nakon berbe ili ga radije ne kuhate, imamo izvrsnu preporuku za vas. Iako se ovo može činiti kao nekonvencionalna ideja, zapravo se pokazala vrlo učinkovitom.
Nudit ćemo vam savjete kako pravilno skladištiti rajčicu kako bi zadržala svoju kvalitetu nekoliko mjeseci. YouTube predstavlja jednostavnu, ali osebujnu metodu za čuvanje rajčica tijekom cijele godine. Ovo je smrzavanje u vakuumskom okruženju!
Za to vam neće trebati nikakav poseban alat; iznenadit ćete se koliko je to jednostavno. Morate priznati da je odabir rajčica iz zamrzivača mnogo praktičniji i korisniji od kupnje sintetičkih “plastičnih” sorti iz trgovine tijekom zimskih mjeseci. Ova tehnika vam omogućuje da zamrznete cijele rajčice ili ih narežete na manje komade.
Ova metoda zauzima vrlo malo mjesta u zamrzivaču. Ambalaža za rajčice je kreirana da bude ravna i prostorno učinkovita. Kompaktni zamrzivač ipak može primiti veći broj paketa. Upotrijebite izdržljivu plastičnu vrećicu, bilo da je obična ili posebno napravljena za zamrzavanje.
Pripremite rajčicu po želji. Birajte samo cijelo voće koje ima čvršću koru. Upotrijebite običnu plastičnu slamku. Obavezno uklonite sav zrak iz džepa. Samo ga okreni. Gotovo!
BONUS:
PILEĆI PILEĆI… Ovo se jelo brzo sprema, a još brže uživa! Izuzetno ukusan i jednostavan recept!
Ovi kotleti od mljevene piletine nude prekrasnu mješavinu sočne piletine, slane slanine i bogatog feta sira, jamčeći zadovoljavajući i ukusan obrok. Zbog jednostavne pripreme i prilagodljivosti za razne prigode, ovi će kotleti zasigurno postati omiljeno jelo za vašu obitelj i prijatelje.
POTREBNE KOMPONENTE:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je 500 g sitno nasjeckanog pilećeg filea, uz 1 sitno nasjeckani luk i 1 češanj češnjaka, također sitno nasjeckanog. Začinite solju i crnim paprom po želji i dodajte 1/2 žličice praška za pecivo.
Za idealnu teksturu u smjesu umiješajte 100 ml gazirane mineralne vode. Za pojačanje okusa dodajte 100 g sitno narezane dimljene slanine i 100 g izmrvljenog feta sira. Za dodatno pojačanje okusa može se dodati svježe nasjeckani peršin.
U tavi zapecite smjesu na maslinovom ulju. Po želji možete povećati količinu tako da ubacite ili 700 g mljevenog mesa ili 350 g kruha namočenog u vodi pa ocijeđenog.
KOJI JE NAJBOLJI NAČIN UZGOJA PILIĆA?
U velikoj zdjeli pomiješajte pileći file narezan na kockice sa sitno nasjeckanim lukom i mljevenim češnjakom. Začinite smjesu solju i crnim paprom po želji. Temeljito izmiješajte sastojke dodavanjem praška za pecivo i gazirane mineralne vode, osiguravajući da se potpuno izmiješaju.
Pomiješajte izmrvljeni feta sir sa sitno nasjeckanom dimljenom slaninom, pazeći da se dobro sjedine. Zatim dodajte svježe nasjeckani peršin. Po želji u smjesu dodajte mljeveno meso i namočeni kruh te dobro promiješajte dok se sve potpuno ne sjedini.
Za pripremu kotleta zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Od smjese oblikujte kotlete veličine po želji.
Da biste ispekli kotlete, zagrijte ulje u tavi i pržite svaku stranu otprilike 4-5 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu nijansu i dok se ne ispeku. Kad su gotovi, izvadite kotlete iz tave i stavite ih na papirnate ubruse da upiju višak ulja.
Kako biste postigli najbolji doživljaj, preporučljivo je poslužiti ove kotlete vruće uz izvrstan niz pire krumpira, povrća kuhanog na pari ili hrskave salate. Nadalje, mogu se izvrsno poboljšati primamljivim umacima za umakanje poput tzatzikija ili ljute salse od rajčice.