Evo detaljnijeg i opširnijeg opisa recepta za Munchmellow kolač koji će vam pomoći da stvorite ovu slatku poslasticu kod kuće:
Munchmellow Kolač – Ukusna Domaća Delicija
Munchmellow kolač je domaća verzija popularnog slatkiša koji osvaja svojom kremastom teksturom i bogatim okusom. Ovaj kolač je idealan za sve ljubitelje slatkog koji žele uživati u domaćoj varijanti poznatog Munchmellow deserta. Kombinacija hrskavog keksa, lagane meringe i čokoladne glazure učinit će da se zaljubite u ovu poslasticu već nakon prvog zalogaja.
Sastojci
Za biskvit:
- 100 g keksa (Petit Beurre ili sličan)
- 50 ml mlijeka
Za fil:
- 180 g maslaca (sobne temperature)
- 100 g kondenziranog mlijeka (ili zamjena: puding od vanilije ili jogurt)
- 4 bjelanjka
- 10 ml soka od limuna
- 150 g vode
- 300 g šećera
- 10 g želatine
- 5 g vanilin šećera
Za glazuru:
- 200 g mliječne čokolade
- 75 ml slatkog vrhnja
Priprema
- Priprema kalupa: Obložite kalup za torte papirom za pečenje. Ako koristite obruč za torte, postavite ga izravno na papir za pečenje. Ovo će osigurati da se kolač lako izvadi nakon hlađenja.
- Priprema biskvita: Namočite kekse u mlijeko i pažljivo ih posložite po dnu kalupa. Neka keksi prekrivaju cijelu površinu, čime stvarate čvrstu bazu za vaš kolač.
- Izrada fila:
- U zdjeli, umutite maslac dok ne postane lagan i kremast. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko (ili zamjenu) i nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini.
- U loncu pomiješajte vodu i šećer te lagano zagrijavajte dok se šećer djelomično ne otopi. Dodajte želatinu i vanilin šećer, pa nastavite kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
- U posebnoj zdjeli, umutite bjelanjke s limunovim sokom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Polako, uz neprestano miješanje, ulijevajte šećerni sirup u smjesu bjelanjaka. Nastavite miješati dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
- Na kraju, dodajte smjesu maslaca i kondenziranog mlijeka te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu kremu.
- Sastavljanje kolača: Lagano rasporedite fil preko keksa, pazeći da ravnomjerno prekriva cijelu površinu biskvita. Ostavite kolač da se hladi u hladnjaku dok pripremate čokoladnu glazuru.
- Priprema glazure:
- Zagrijte slatko vrhnje na srednjoj vatri, pazeći da ne zakipi.
- Dodajte mliječnu čokoladu u zagrijano vrhnje i miješajte dok se potpuno ne otopi i sjedini u glatku smjesu.
- Prelijte glazuru preko fila i ravnomjerno je rasporedite po površini kolača.
- Hlađenje: Ostavite kolač da se potpuno ohladi u hladnjaku, najmanje 60 minuta, kako bi se svi slojevi stabilizirali i postali čvrsti.
Savjeti za posluživanje i uživanje
- Posluživanje: Nakon što se kolač dobro ohladi, narežite ga na male kvadrate ili pravokutnike i poslužite kao ukusnu poslasticu uz šalicu kave ili čaja.
- Dodaci: Možete dodati komadiće svježeg voća poput malina ili jagoda uz svaki komad kolača za dodatni okus i osvježenje.
- Skladištenje: Kolač čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi kako bi ostao svjež i ukusan nekoliko dana.
Zašto volimo Munchmellow kolač?
Munchmellow kolač je idealan za sve koji žele jednostavan i ukusan desert koji ne zahtijeva previše truda, ali donosi izvanredan okus. Kombinacija lagane pjene, hrskavog biskvita i bogate čokoladne glazure stvara pravu harmoniju okusa koja će oduševiti sve ljubitelje slatkog.
Isprobajte ovaj recept i uživajte u domaćem Munchmellow kolaču koji će brzo postati omiljeni slatkiš u vašem domu!