Evo detaljnijeg i opširnijeg opisa recepta za Munchmellow kolač koji će vam pomoći da stvorite ovu slatku poslasticu kod kuće:

Munchmellow Kolač – Ukusna Domaća Delicija

Munchmellow kolač je domaća verzija popularnog slatkiša koji osvaja svojom kremastom teksturom i bogatim okusom. Ovaj kolač je idealan za sve ljubitelje slatkog koji žele uživati u domaćoj varijanti poznatog Munchmellow deserta. Kombinacija hrskavog keksa, lagane meringe i čokoladne glazure učinit će da se zaljubite u ovu poslasticu već nakon prvog zalogaja.

Sastojci

Za biskvit:

  • 100 g keksa (Petit Beurre ili sličan)
  • 50 ml mlijeka

Za fil:

  • 180 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g kondenziranog mlijeka (ili zamjena: puding od vanilije ili jogurt)
  • 4 bjelanjka
  • 10 ml soka od limuna
  • 150 g vode
  • 300 g šećera
  • 10 g želatine
  • 5 g vanilin šećera

Za glazuru:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 75 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Priprema kalupa: Obložite kalup za torte papirom za pečenje. Ako koristite obruč za torte, postavite ga izravno na papir za pečenje. Ovo će osigurati da se kolač lako izvadi nakon hlađenja.
  2. Priprema biskvita: Namočite kekse u mlijeko i pažljivo ih posložite po dnu kalupa. Neka keksi prekrivaju cijelu površinu, čime stvarate čvrstu bazu za vaš kolač.
  3. Izrada fila:
    • U zdjeli, umutite maslac dok ne postane lagan i kremast. Zatim dodajte kondenzirano mlijeko (ili zamjenu) i nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini.
    • U loncu pomiješajte vodu i šećer te lagano zagrijavajte dok se šećer djelomično ne otopi. Dodajte želatinu i vanilin šećer, pa nastavite kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
    • U posebnoj zdjeli, umutite bjelanjke s limunovim sokom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
    • Polako, uz neprestano miješanje, ulijevajte šećerni sirup u smjesu bjelanjaka. Nastavite miješati dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
    • Na kraju, dodajte smjesu maslaca i kondenziranog mlijeka te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu kremu.
  4. Sastavljanje kolača: Lagano rasporedite fil preko keksa, pazeći da ravnomjerno prekriva cijelu površinu biskvita. Ostavite kolač da se hladi u hladnjaku dok pripremate čokoladnu glazuru.
  5. Priprema glazure:
    • Zagrijte slatko vrhnje na srednjoj vatri, pazeći da ne zakipi.
    • Dodajte mliječnu čokoladu u zagrijano vrhnje i miješajte dok se potpuno ne otopi i sjedini u glatku smjesu.
    • Prelijte glazuru preko fila i ravnomjerno je rasporedite po površini kolača.
  6. Hlađenje: Ostavite kolač da se potpuno ohladi u hladnjaku, najmanje 60 minuta, kako bi se svi slojevi stabilizirali i postali čvrsti.

Savjeti za posluživanje i uživanje

  • Posluživanje: Nakon što se kolač dobro ohladi, narežite ga na male kvadrate ili pravokutnike i poslužite kao ukusnu poslasticu uz šalicu kave ili čaja.
  • Dodaci: Možete dodati komadiće svježeg voća poput malina ili jagoda uz svaki komad kolača za dodatni okus i osvježenje.
  • Skladištenje: Kolač čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi kako bi ostao svjež i ukusan nekoliko dana.

Zašto volimo Munchmellow kolač?

Munchmellow kolač je idealan za sve koji žele jednostavan i ukusan desert koji ne zahtijeva previše truda, ali donosi izvanredan okus. Kombinacija lagane pjene, hrskavog biskvita i bogate čokoladne glazure stvara pravu harmoniju okusa koja će oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Isprobajte ovaj recept i uživajte u domaćem Munchmellow kolaču koji će brzo postati omiljeni slatkiš u vašem domu!

Preporučujemo