POTREBNI SASTOJCI:
– 7 žlica brašna – 1 vrećica suhog kvasca – 2 šalice mlijeka
– 1 šalica ulja – soli ili šećera (ovisno o vrsti pite koju pripremate)
KAKO PRIPREMITI PRELIV ZA PITE?
Za pripremu pite s već pripremljenim korama, bilo da su slatke ili slane, započnite s premazivanjem svake kore ovim preljevom prije nego što je napunite kao inače.
Nakon toga pitu prelijte preostalim preljevom i ostavite da odstoji sat i pol prije pečenja. Već neko vrijeme koristim ovaj preljev i pita stalno ispada lagana, pahuljasta i dobre strukture
BONUS
CICVARA: STARINSKO JELO DOBRO ZA ZDRAVLJE… GOTOVA ZA 20 MINUTA… Skoro zaboravljeno staro jelo.. Ovo je jedno jelo koje je skoro palo u zaborav koje ja toliko volim :))
SASTOJC
Poslužite uz kiselo vrhnje, jogurt ili mlaćenicu po izboru i salatu po želji
Prijatelj Talijan mi je pokazao ovaj recept. Najbolja večera koju sam ikada ima Za obiteljsku večeru ovo fino i zasitno jelo od zapečene tjestenine s mljevenim mesom savršena je opcija. Mekana tjestenina prožeta slanim mljevenim mesom i dodatno obogaćena kremastim umakom od sira zasigurno će biti popularna za stolom
Pomiješajte mlijeko, vodu i mast u loncu; dovesti do vrenja. U kipuću smjesu dodajte sir i sol. Kad prokuha minutu, sklonite s vatre; zatim postupno umiješajte kukuruzno brašno, cijelo vrijeme miješajući.
Neka se lagano krčkaju oko 10 minuta. Kada počne lagano dobivati smeđu boju ili se lijepiti za dno tave—tada je gotovo; skinuti s vatre Poslužite uz kiselo vrhnje, jogurt ili mlaćenicu po izboru i salatu po želj
Vrijeme pripreme:
Vrijeme pripreme je oko 20 minuta za ovaj recept, a zatim ga morate kuhati oko 45 do 50 minuta. To znači da će biti spreman za najmanje 1 sat i 5 do 10 minuta. Češće nego ne… ne ogrebi to!
Sastojci:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je 250 g tjestenine, 1 glavica luka nasjeckana na kockice, 2 češnja nasjeckanog češnjaka, 1 nasjeckana sirova slatka crvena paprika, 600 g mljevenog mesa, 2 rajčice narezane na kockice, 1 nasjeckani poriluk i malo maslaca. Dodati ulje na vatru s brašnom težine 20 g; mlijeko suho uz upotrebu do oko pola litre. Dalje u niz dodajte naribani tvrdi sir mozzarella od stotinjak grama. Pokapajte biljno ulje preko sastojaka te začinite solju i mljevenim crnim paprom
KAKO SE PRIPREMA OVA PASTA?
Zagrijte pećnicu na 190°C. Nastavite kuhati tjesteninu do uputa na pakiranju ili željenu al dente. Ocijedite nakon što je kuhano; ostaviti sa strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte dovoljno biljnog ulja da obilno prekrije dno. Nastavite pirjati češnjak i luk dok ne postanu prozirni, oko 5 minuta.
Dodajte maslac u drugi lonac i ostavite da se otopi na srednjoj vatri. Umiješajte brašno s otopljenim maslacem; nastavite miješati dok se ne formira lopta, oko 1-2 minute.
Umiješajte mlijeko postupnim ulijevanjem uz stijenke zdjele uz miješanje kako biste spriječili stvaranje grudica. Nastavite miješati dok se umak ne zgusne (obično traje 5-7 minuta). U umak pospite naribanu mozzarellu i pustite da se otopi uz miješanje. Nakon što se umak ujednači i potpuno otopi, skinite umak s vatre.
U drugom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte brašno s otopljenim maslacem; nastavite miješati dok ne postane čvrsta masa.
Ulijte mlijeko u smjesu uz nastavak miješanja i pustite da kuha dok se umak ne zgusne, obično 5 do 7 minuta. Otopljenu mozzarellu Dodajte i otopite naribanu mozzarellu u umak. Kada se postigne ujednačenost i tope svi kutovi ovog umaka, maknite s vatre.
Bogato slanim okusom mljevene govedine i sira, ovo ukusno jelo bogato je proteinima. Također ima puno bitnih vitamina i minerala: samo različito povrće. Osigurava veliku količinu ugljikohidrata kao važan izvor energije. Pogledajte dolje za podatke o prehrani:
Sadrži gluten i mliječne proizvode. Ali korištenjem bezglutenskog brašna i tjestenine može se napraviti verzija bez glutena.
Dobra je ideja pustiti ovu ukusnu zapečenu tjesteninu i sir da se malo ohladi prije nego što je ubacite. Da biste dobili zasitniji obrok, poslužite ga uz salatu ili topli komad kruha s češnjakom. Ili možete staviti povrće kuhano na pari sa strane ili završiti laganom voćnom salatom.
Savjeti za kuhanje koji će vam pomoći da postanete as u kulinarskoj igri:
Provjerite je li tjestenina savršeno kuhana al dente; dodatno će se mekano ispeći u pećnici. Možete koristiti bilo koju tjesteninu po izboru, bilo penne, fusille ili makarone.
Da biste dodali više okusa, koristite začinsko bilje poput bosiljka ili origana. Nutritivne prednosti uključuju:
Bogat slanim okusom mljevene govedine i sira, ovaj ukusni obrok ima visok sadržaj proteina. Također, osigurava mnoge važne vitamine i minerale kroz raznolik izbor korištenog povrća.
Služi kao dragocjena opskrba energijom; bogat je ugljikohidratima. Evo nutritivnog sadržaja:
Sadrži sastojke i mliječnih proizvoda i glutena. No, može se napraviti i kao jelo bez glutena.
Omiljeno među obiteljima zbog svoje ukusno glatke, gnjecave teksture. U biti, izvrstan, zadovoljavajući obrok ove ukusne pečene tjestenine s mirisnim mljevenim mesom prikladan je za svaki događaj.
Njegov fin okus i dobar osjećaj u ustima – ovaj recept je savršen za ona vrlo posebna okupljanja kada želite stvoriti nove nezaboravne uspomene ili one užurbane poslovne večere. Uživajte u divnoj zapečenoj tjestenini i podijelite radost sa svojim najdražima!
Ovakvo kakvo je, sa svojom ukusno glatkom i gnjecavom konzistencijom, ovo je jelo zavoljelo mnoge obitelji. Ukratko, neka ova slatka zapečena tjestenina prepuna mirisnog mljevenog mesa bude izvrstan i zadovoljavajući obrok za sve prilike.
Njegov fin okus i dobar osjećaj u ustima čine ovaj recept savršenim za one brze večere, ali i za ona nezaboravna okupljanja s prijateljima i obitelji. Ušuškajte se u prekrasnu deliciju ove zapečene tjestenine i razveselite sve svoje najdraže!