Doživite zadivljujući okus ovog ukusnog recepta za začinjenu prženu piletinu, koji se generacijama prenosio iz drage kuhinje moje bake. Kako biste ovom jelu dali žarki okus, dodajte 1 kg pilećeg filea, 2 čaše kremastog jogurta, 2-3 jaja, 200 g čipsa s paprom te začinite solju i paprom po želji.
Koje korake treba slijediti da biste napravili hrskavu piletinu?
U zdjeli pomiješajte jogurt, jaja, sol i papar i umutite ih zajedno. Dobro oprano i osušeno bijelo meso narežite na duge, tanke trakice i stavite ih u smjesu za marinadu. Nastavite s drobljenjem čipsa ručno ili mikserom.
Nakon mariniranja piletine, provjerite je li svaki komad obilato prekriven zdrobljenim čipsom. Za kuhanje imate dvije mogućnosti: pržiti piletinu u tavi s dovoljno ulja ili je peći u pećnici. Iako je prženje piletine u tavi dobro poznata tehnika, postoji alternativni način pečenja za one koji ga više vole.
Za savršeno zlatnu i hrskavu koricu, započnite pečenjem piletine na žaru prije nego što ih prebacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Ostavite piletinu da se peče otprilike 25-30 minuta kako biste postigli željeni rezultat.
Slobodno pomiješajte majonezu i kečap za umak ili budite kreativni i napravite svoj jedinstveni umak za umakanje. Počastite se divnim kontrastom hrskave i sočne piletine. Uživajte u jelu!
BONUS:
List smokve, božanski blagoslov, ima moć liječenja bolesti poput čira na želucu, bronhitisa i raznih kožnih oboljenja. Njegova izvanredna svojstva protežu se i izvan ovih dobrobiti. Dopustite mi da vam objasnim proces stvaranja ovog čudesnog lijeka. Korištenje lišća smokve povezuje se s raznim zdravstvenim dobrobitima, uključujući pomoć u liječenju dijabetesa, ublažavanje čira na želucu, pomoć pri mršavljenju i promicanje opće dobrobiti.
Upotrijebite smokvin list kao sredstvo za prikrivanje cijelog tijela. Čaj od lišća smokve može poslužiti kao vrijedan lijek, pružajući bitno olakšanje osobama koje imaju dijabetes, čir na želucu, bronhitis ili visoki krvni tlak.
Listovi smokve obiluju esencijalnim nutrijentima, poput vitamina A, B1 i B2, zajedno s kalcijem, željezom, manganom, fosforom, kalijem i natrijem. Osim toga, prepuni su vlakana i antioksidansa, što ih čini vrlo hranjivim izborom.
Iako bi se osobe s dijabetesom trebale kloniti konzumiranja voća zbog povišenog sadržaja šećera, lišće smokve pokazalo je svoju vrijednost i korisnost kao vrijedan resurs za ovu populaciju jer pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.
Uključivanje čaja u vašu prehranu nudi potencijalne dobrobiti poboljšanja osjetljivosti na inzulin i smanjenja rizika od razvoja dijabetesa, što ga čini vrijednim dodatkom vašem zdravstvenom režimu. Za osobe koje imaju problema s mokraćnim i probavnim sustavom, listovi smokve se toplo preporučuju kao prirodni lijek.
Konzumacija ove namirnice ne samo da štiti srce i krvne žile, već također pomaže u smanjenju visokog krvnog tlaka i razine triglicerida. Iako je određena razina triglicerida neophodna za održavanje optimalnog zdravlja, prekomjerna količina triglicerida u tijelu značajno povećava rizik od razvoja pretilosti i srčanih bolesti.
List smokve je ključan za učinkovito snižavanje i održavanje optimalne razine triglicerida u krvi. Zdravstvene prednosti lišća smokve su brojne i raznolike. Pojedinac je u stanju regulirati i upravljati koncentracijom glukoze u svom krvotoku. Pomažući na putu mršavljenja, pokazalo se korisnim. Održavanje stabilne razine krvnog tlaka pomaže u promicanju cjelokupnog zdravlja i dobrobiti.
Snižavanje razine triglicerida. Povećava snagu i cjelokupno zdravlje kostiju. Primjena ovog tretmana pokazala se korisnom u liječenju širokog spektra stanja kože. Utvrđeno je da je korištenje ovog tretmana korisno u liječenju slučajeva anemije. Oni koji pate od čira na želucu nalaze utjehu i olakšanje u njegovim ljekovitim svojstvima.
Čovjek može spriječiti zatvor uključivanjem ovoga u svoju rutinu.
Poboljšavajući stanje srca i krvnih žila, učinkovito poboljšava cjelokupno zdravlje kardiovaskularnog sustava.
Prisutnost afti može se učinkovito ublažiti uz pomoć ove otopine.
Ljekovita svojstva lišća zelene i crne smokve čine ih jednako vrijednima za različite primjene.
Ne samo da se lišće može skuhati u čaj, već žvakanjem daje i svestrani lijek za ublažavanje čira na želucu.
Proces dehidracije lišća
U doba kasnog proljeća, ljeta ili jeseni treba pažljivo odabrati sa stabla neoštećene i živahne listove smokve i staviti ih na za to predviđeno mjesto za sušenje. Za brži proces sušenja, nježno potrgajte listove prije nego ih stavite na hladno, dobro prozračeno mjesto, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti. Znat ćete da je lišće suho kada izgleda uvenulo i lako se mrvi kada ga se stisne.
Nakon što se začinsko bilje temeljito osuši, zdrobite ga i pažljivo pohranite zgnječeno bilje u hermetički zatvorenu staklenu posudu. Čaj od lišća smokve je izraz koji se koristi za opisivanje napitka koji se priprema od lišća biljke smokve.
Kako bi se osigurala trajna učinkovitost njegovih moćnih ljekovitih svojstava, preporučuje se uključiti čaj od smokvinog lišća u vašu dnevnu rutinu otprilike mjesec dana, nakon čega slijedi kratka pauza od nekoliko tjedana, kao dio održavanja optimalnog zdravlja.
Pomoć dostupna pojedincima koji se suočavaju s izazovima dijabetesa. Za pripremu ovog čaja od lišća smokve, pomiješajte 2 žličice osušenih listova smokve sa šalicom kipuće vode (200 ml) i ostavite da kuha 10-15 minuta poklopljeno. Kada je gotovo, procijedite smjesu. Započnite dan uživanjem u šalici ovog čaja uz doručak.
Ako se borite s čirom na želucu ili ranama, postoji vam pomoć. Temeljitim žvakanjem i gutanjem 2 meka lista smokve dnevno, možete pronaći olakšanje za čireve, dok ćete također osjetiti osvježavajući dah i ublažiti nelagodu afte. Potrebna je pomoć u liječenju i njezi osoba koje boluju od bronhitisa.
Za osvježavajući napitak jednostavno prokuhajte tri lista smokve u vodi s malom količinom smeđeg šećera, a zatim uživajte u dobivenom napitku. Osim svoje reputacije da učinkovito liječi dijabetes, čireve, afte i bronhitis, čaj je također poznat po svojoj sposobnosti da poboljša zdravlje srca, smanji krvni tlak i pomaže u liječenju anemije.