Ovo je vrlo popularan doručak za narode Jugoslavije. Ovo im je najdraže jer je jako dobrog okusa, ne košta puno novca, a stvarno je dobro za njihovo tijelo. Ovo je poseban recept za doručak koji je vrlo popularan u Jugoslaviji.

Ljudi ga jako vole, osobito u korizmi! U Jugoslaviji se s porilukom rado jela posebna vrsta kruha koja se zvala “posna proja”. Tako je ukusna kuhana, tako ukusna da svatko želi pojesti više od jednog komada.

Također je super jednostavan i jeftin za napraviti! Za pripremu ovog recepta trebat će vam 200 g bijelog brašna i 200 g kukuruzne krupice. Trebat će vam i 2 poriluka, pola šalice ulja, 1 vrećica praška za pecivo i 2 šalice kisele vode. Po želji možete dodati bilo koju količinu sjemenki sezama. Za pripremu ovog jela potrebno je poriluk prerezati na dva dijela: bijeli i zeleni dio. Zeleni dio za sada ostavite sa strane. Zatim bijeli dio popržiti na malo ulja.

U drugoj zdjeli pomiješajte skuhani bijeli poriluk, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, još ulja i kiselu vodu. Po želji možete dodati soli. Na kraju u smjesu dodajte kuhani poriluk i sve sjedinite. Po želji po vrhu pospite malo susama. Prvo stavite smjesu u ravnu tepsiju. Zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Ostavite ga tamo oko 20 minuta. Zatim ga izvadite i pospite zelenim dijelovima poriluka. Vratiti u pećnicu i peći još desetak minuta dok lijepo porumeni.

Preporučujemo