Ukusno i hranjivo jelo čeka vas uz ovaj kruh punjen povrćem, idealan dodatak svakom obroku. Prepuna asortimana hrskavog povrća svježeg kao iz vrta i omotana u toplu, zlatnu štrucu, ova kulinarska kreacija ne samo da mami okusne pupoljke, već pruža i pametan način uključivanja više povrća u vašu svakodnevnu prehranu. Bilo da se predstavljate kao zvijezda showa ili kao podrška, budite uvjereni da će svi okupljeni za stolom uživati ​​u svakom zalogaju.

Ukupno vrijeme potrebno za ovaj recept je otprilike dva sata, s trideset minuta za pripremu, još trideset minuta za kuhanje i dodatnih sat vremena za pojačavanje.

Za izradu tijesta trebat će vam sljedeće osnovne komponente: 2 šalice višenamjenskog brašna, 1 žličica aktivnog suhog kvasca, 1 žličica šećera, 1/2 žličice soli, 3/4 šalice tople vode i 2 žlice maslinovog ulja.

Za pripremu smjese za punjenje sakupite 3 kuhana i zgnječena krumpira, 1 šalicu naribane mrkve, 1 šalicu nasjeckanog mladog luka, 1 šalicu nasjeckanog kupusa, 1/2 šalice nasjeckanog čilija (po želji), 2 žlice maslinovog ulja , 1 žličica soli (ili po ukusu), 1/2 žličice crnog papra, 1 žličica paprike, 1 žličica sušenog origana i 1/2 šalice ribanog sira mozzarella (po želji).

Koji je način pripreme za to?

Pripremite tijesto:

Ostavite mješavinu tople vode, šećera i aktivnog suhog kvasca da neometano odstoji u posudi za miješanje dok ne postane pjenasta, što obično traje oko 5 do 10 minuta.
Pomiješajte smjesu kvasca s maslinovim uljem, soli i brašnom, miješajte dok ne dobijete čvrsto tijesto.

Na površini posutoj brašnom, uzmite tijesto i mijesite ga otprilike 8-10 minuta dok ne postane glatka i fleksibilna konzistencija. Premjestite tijesto u zdjelu koju ste premazali mašću, zatim ga prekrijte vlažnom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu otprilike 1 sat ili dok ne poraste dvostruko više od prvobitne veličine.

Za izradu nadjeva počnite zagrijavanjem maslinovog ulja u prostranoj tavi na srednjoj vatri. U tavu ubacite sitno nasjeckani mladi luk, naribanu mrkvu, kupus narezan na kockice i nasjeckani čili. Ostavite povrće da se kuha otprilike 5-7 minuta dok ne postane mekano.

Skuhani pire krumpir pomiješajte s povrćem u loncu i dobro izmiješajte. Dodajte malo soli, crnog papra, paprike i sušenog origana za začin. Sve promiješajte da dobijete skladan spoj.
Ostavite nadjev da se malo ohladi nakon što ga skinete s vatre. Po želji ubacite naribanu mozzarellu.

Za pripremu kruha počnite prethodno zagrijati pećnicu na 375°F (190°C). Zatim uzmite tijesto koje se diglo i nježno ga ispuhnite prije nego što ga prebacite na površinu posutu brašnom. Nastavite razvaljati tijesto u veliki pravokutnik, pazeći da bude debljine otprilike 1/4 inča.

Ravnomjerno rasporedite nadjev od povrća po tijestu, pazeći da ostavite mali rub oko rubova. Počnite valjati tijesto s jedne od dužih strana, stvarajući oblik balvana. Zabrtvite šavove i krajeve tako da ih pritisnete zajedno.

Razvaljano tijesto stavite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Upotrijebite oštri nož kako biste napravili nekoliko rezova na površini, omogućujući oslobađanje pare. Stavite tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 25 do 30 minuta, odnosno dok kruh ne dobije prekrasnu zlatnosmeđu boju i ne proizvodi šuplji zvuk kada se lagano tapka.

Poslužiti:

Ostavite kruh da se kratko ohladi prije rezanja. Poslužite kruh dok je još topao i uživajte u divnim okusima ove štruce prožete povrćem! Evo nekoliko preporuka za usluge:

Obogatite svoj obrok tako da ga uparite s hrskavom salatom ili ugodnom zdjelom juhe. Popratite ga umakom po želji ili prilogom od tjestenine. Ovo svestrano jelo idealno je za razne prigode, poput piknika, kutija za ručak ili kao ukusno predjelo za zabavu.

Preporučujemo