Recept za Čokoladni Kolač
Sastojci:
Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:
- 2 jaja
- 12 žlica šećera
- 12 žlica mlijeka
- 12 žlica ulja
- 2 žlice kakaa
- 12 žlica brašna
- 1 žlica ruma
- Prstohvat cimeta
- 1 vrećica praška za pecivo
Preliv:
- 2 dl slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
- Malo mljevenih oraha
- Malo ruma ili mlijeka
Priprema:
- Pripremite mikrovalnu pećnicu na 800 W i vatrostalni kalup promjera 22 cm.
- Snažno umutite jaja žičanom pjenjačom dok ne postanu pjenasta.
- Postupno dodajte šećer, mlijeko, ulje, kakao, brašno, rum, cimet i prašak za pecivo, miješajući dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
- Smjesu pažljivo ulijte u pripremljeni kalup.
- Pecite kolač u mikrovalnoj pećnici na najvišoj temperaturi 5 minuta.
- U međuvremenu zagrijte slatko vrhnje i sjedinite ga s otopljenom čokoladom.
- Nakon pečenja, ostavite kolač da se kratko ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.
- Premažite kolač smjesom slatkog vrhnja i čokolade, a zatim pospite mljevenim orasima.
BONUS RECEPT: Griz Pita
Sastojci:
Za pripremu ovog ukusnog deserta trebat će vam:
- 4 jaja
- 300 g šećera
- 1,5 dl ulja
- 2 dl jogurta ili kiselog mlijeka
- 200 g griza
- 1/2 limuna (naribana kora)
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1/2 kg kora za pitu
Preliv:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- Sok od 1 limuna
Priprema:
- Podijelite kore u tri skupine po četiri kore.
- Umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte jogurt, ulje i naribanu koru od limuna.
- Kada se šećer otopi, umiješajte griz i prašak za pecivo.
- Podijelite nadjev na tri dijela. Svaku koru obilno premažite nadjevom.
- Svaku skupinu kora urolajte i stavite u tepsiju.
- Ostatak nadjeva premažite preko zamotanih rolica.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite pitu oko 20 minuta.
Sirup:
- Dok se pita peče, pripremite sirup od šećera, vode i limunovog soka.
- Pustite da sirup zavri i ostavite ga da se kuha 10 minuta, zatim ga ohladite.
- Prelijte ohlađeni sirup preko tek pečene pite. Pitu možete izbosti čačkalicom za bolje upijanje sirupa.
- Ostavite pitu da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.
Uživajte u ovim ukusnim domaćim delicijama!
Preporučujemo