Recept za Čokoladni Kolač

Sastojci:

Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:

  • 2 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica mlijeka
  • 12 žlica ulja
  • 2 žlice kakaa
  • 12 žlica brašna
  • 1 žlica ruma
  • Prstohvat cimeta
  • 1 vrećica praška za pecivo

Preliv:

  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 100 g mliječne čokolade
  • Malo mljevenih oraha
  • Malo ruma ili mlijeka

Priprema:

  1. Pripremite mikrovalnu pećnicu na 800 W i vatrostalni kalup promjera 22 cm.
  2. Snažno umutite jaja žičanom pjenjačom dok ne postanu pjenasta.
  3. Postupno dodajte šećer, mlijeko, ulje, kakao, brašno, rum, cimet i prašak za pecivo, miješajući dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  4. Smjesu pažljivo ulijte u pripremljeni kalup.
  5. Pecite kolač u mikrovalnoj pećnici na najvišoj temperaturi 5 minuta.
  6. U međuvremenu zagrijte slatko vrhnje i sjedinite ga s otopljenom čokoladom.
  7. Nakon pečenja, ostavite kolač da se kratko ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.
  8. Premažite kolač smjesom slatkog vrhnja i čokolade, a zatim pospite mljevenim orasima.

BONUS RECEPT: Griz Pita

Sastojci:

Za pripremu ovog ukusnog deserta trebat će vam:

  • 4 jaja
  • 300 g šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 2 dl jogurta ili kiselog mlijeka
  • 200 g griza
  • 1/2 limuna (naribana kora)
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1/2 kg kora za pitu

Preliv:

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • Sok od 1 limuna

Priprema:

  1. Podijelite kore u tri skupine po četiri kore.
  2. Umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte jogurt, ulje i naribanu koru od limuna.
  3. Kada se šećer otopi, umiješajte griz i prašak za pecivo.
  4. Podijelite nadjev na tri dijela. Svaku koru obilno premažite nadjevom.
  5. Svaku skupinu kora urolajte i stavite u tepsiju.
  6. Ostatak nadjeva premažite preko zamotanih rolica.
  7. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite pitu oko 20 minuta.

Sirup:

  1. Dok se pita peče, pripremite sirup od šećera, vode i limunovog soka.
  2. Pustite da sirup zavri i ostavite ga da se kuha 10 minuta, zatim ga ohladite.
  3. Prelijte ohlađeni sirup preko tek pečene pite. Pitu možete izbosti čačkalicom za bolje upijanje sirupa.
  4. Ostavite pitu da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.

Uživajte u ovim ukusnim domaćim delicijama!

Preporučujemo