Uz svaku posebnu prigodu uvijek napravim najdražu tortu svoje obitelji. Grillijaš oblatna nezaobilazan je desert na našem blagdanskom jelovniku. Ovu tortu je vrlo jednostavno napraviti, a okus joj je jednostavno božanstven. Izvrstan okus stvara savršena harmonija karamele sa krupno nasjeckanim orasima.
Grillijaš je inače najdraži kolač u mojoj obitelji pa ga ne propustim pripremiti za svaki poseban događaj!
POTREBNI SASTOJCI:
Vaši gosti će biti oduševljeni ovom pitom, cijeli svijet ovim razgovorima…
Pripremite se zadiviti svoje goste nevjerojatno dražesnom kreacijom koja će sigurno zaintrigirati nepce svijeta. Ova mala krušna peciva spajaju dobar, osnovni kruh s ukusnim nadjevima i tijesto od maslaca za bogatstvo. Savršene za društvena okupljanja, ove rolice nisu samo užitak jesti, već su i vrlo vizualno privlačne.
Vaši gosti će pričati o ovoj piti širom svijeta…
Budite spremni oduševiti svoje posjetitelje predjelom koje izgleda kao da ste proveli sate robujući u kuhinji, ali vam je umjesto toga potajno trebalo nekoliko minuta da ga napravite. Ovi mali kolači spajaju izradu kruha sa slanim nadjevima i dekadentnom glazurom od maslaca. Savršeni za kad su ljudi gotovi jer su jednako dobri kao što izgledaju.
POTREBE:
Vaši gosti će biti oduševljeni ovom pitom, cijeli svijet će pričati o njoj…
Pripremite se da gosti vaše kuće budu potpuno oduševljeni tako nevjerojatnim kulinarskim uvodom za razgovor koji će sigurno postati viralan diljem svijeta. Ovi slatki kolači elegantno kombiniraju pripremu kruha — s aromom koja pruža ukusna punjenja — pod bogatim pečatom maslaca. Savršeno za svako društveno okupljanje gdje će ove rolice oduševiti okusne pupoljke koliko i oči.
BONUS:
Pripremite se da vaše društvo bude zapanjeno finim kulinarskim podvigom koji će zajamčeno potaknuti razgovore diljem svijeta. Ovi preslatki kolači spajaju finoću izrade kruha s ukusnim nadjevima i lakiranim završetkom bogatim maslacem. Savršene za društvena okupljanja, ove rolice su senzorni užitak i apsolutni slatkiš za oči.
SASTOJCI
U pekarstvu, s obzirom na tijesto, postoji niz ključnih čimbenika.
Za tijesto će vam trebati 1 žličica aktivnog suhog kvasca, 1,5 šalica tople vode, 4 šalice pšeničnog brašna i 1 žličica soli. Možda će vam trebati i podmazivanje. Za nadjev otopite 200 grama putera.
Uzmite polovicu okruglog tijesta; na vrh stavite plošku sira i nekoliko ploški kobasice. Nadjev s tijestom preklopiti u obliku polumjeseca. Zatvorite tako da prstima ili vilicom čvrsto pritisnete rubove.
Priprema za pečenje: Prvo zagrijte pećnicu na 180°C (356°F). Potom površinu kiflica obilato premažite otopljenim maslacem, a zatim lagano razmućenim žumanjkom.
Tijesto pokriti vlažnom krpom i ostaviti na toplom mjestu da se udvostruči, oko 1 sat. Tijesto se udvostručilo; sada prijeđite na preostale korake u oblikovanju kiflica. Ostavite tijesto da se digne. U tom trenutku ga oštro ubodite i preokrenite na pobrašnjenu površinu. Tijesto sada treba podijeliti na dva jednaka dijela. Uzmite svaki od njih i razvaljajte u krugove debljine oko 1/4 inča.
Uzmite polovicu okruglog tijesta i stavite komad sira na vrh plus nekoliko kriški kobasice. Preklopite tijesto preko sastojaka za nadjev tako da oblikujete polumjesec. Zatvorite tako da prstima ili vilicom pritisnete rubove prema dolje.
Pripremite se za pečenje: Zagrijte pećnicu na 180°C (356°F). Potom površine rolada obilato premažite otopljenim maslacem nakon čega nježno premažite razmućenim žumanjkom.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Na to poredati kiflice. Stavite pleh u prethodno zagrijanu pećnicu (200c) i pustite da se peku 25-30 minuta ili dok kiflice ne dobiju zlatnosmeđu boju.