Za one koji vole čokoladu, posebno u sirovom obliku, ovaj slasni kolač je savršen izbor. Bilo da se radi o svečanim prigodama ili jednostavnom uživanju u slatkim poslasticama, najbolja strana ove torte je njezina jednostavnost pripreme.

Neodoljiva kombinacija kremastog nadjeva, bogate čokoladne glazure i preslatke podloge za kolače nešto je čemu nitko ne može odoljeti.

Za uspješnu pripremu ovog jela potrebni su sljedeći sastojci:

Za ovaj recept potrebno vam je 200 grama mljevenog kakaovog keksa, 100 grama kikirikija, 100 grama putera, prstohvat soli, 1 banana, 150 grama čokolade, 300 grama krem ​​sira, 100 grama šećera u prahu, 300 mililitara slatkog vrhnja i malo bijele čokolade za dekoraciju.

Koji je način pripreme za to?

Započnite proces soljenjem i prženjem kikirikija dok ne postigne željenu razinu slanosti. Nakon pečenja, nastavite s miješanjem kikirikija dok se ne postigne glatka konzistencija. U posebnoj zdjeli dobro sjediniti mljeveni keks sa otopljenim maslacem. Za pripremu kalupa obložite ga papirom za pečenje tako da rubovi budu potpuno prekriveni. Na kraju pažljivo ulijte smjesu biskvita i maslaca u obloženi kalup.

Započnite čvrstim pritiskom smjese na dno i rubove kalupa, osiguravajući čvrstu podlogu. Ostavite kalup da se ohladi u hladnjaku. Mikserom umutiti slatko vrhnje (200 ml) sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa šlagom. Ovu ukusnu smjesu podijelite na tri jednaka dijela.

Počnite tako što ćete na ohlađenu podlogu izliti početni dio bijelog fila, a zatim na njega staviti kolutove banane. Nakon što su banane poslagane, prelijte ih preostalim dijelom fila. U posebnom koraku otopite čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem (100 ml) i pola prelijte preko nadjeva.

Nakon što se smjesa malo stvrdnula, prelijte preostali bijeli fil i preostalu čokoladnu glazuru. Na kraju desert ukrasite komadićima bijele čokolade i ostavite da se stegne.

Dok čekate da se torta ohladi i stegne, možete se posvetiti kreativnim dodacima i dekoraciji. Ovaj kolač nudi razne mogućnosti za personalizaciju. Na primjer, možete dodati sjeckane orahe, bademe ili lješnjake u kremu za dodatnu hrskavost i bogatstvo okusa. Također, sitno nasjeckane jagode ili maline mogu se dodati kao svježi voćni sloj između fila, pružajući osvježavajuću kontrastnu notu slatkoći čokolade.

Još jedan zanimljiv dodatak može biti preljev od karamela koji možete lagano preliti po vrhu torte prije nego što je ukrasite bijelom čokoladom. Kombinacija karamela i čokolade stvorit će slojevitost okusa koja će oduševiti svakog ljubitelja slatkog. Također, možete koristiti tamnu čokoladu za glazuru kako biste dobili intenzivniji okus, ili bijelu čokoladu za nježniju i slađu verziju.

  • Kada je torta spremna za posluživanje, savjetuje se da je izrežete na tanke kriške jer je bogata i zasitna. Ovaj kolač savršen je za dijeljenje na obiteljskim okupljanjima ili posebnim prigodama, a njegova kremasta tekstura i bogat okus čokolade zasigurno će ga učiniti favoritom među svim generacijama.

Uz to, ako vam ostane torte, možete je čuvati u hladnjaku nekoliko dana, a okus će ostati jednako dobar. Također, ova torta se može i zamrznuti, pa je možete pripremiti unaprijed za neku posebnu priliku. Prije posluživanja, jednostavno je ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano odmrzne i uživajte u svakom zalogaju ovog dekadentnog deserta.

Preporučujemo