Za kremasti nadjev potrebno vam je: Krema od vanilije: voda, vrhnje, kukuruzni škrob, ekstrakt vanilije i šećer.

Za tijesto vam je potrebno: 2 jaja, 150 grama šećera i 70 grama kukuruznog škroba, 500 grama mlijeka, vanilin (ili 1 žličica ekstrakta vanilije) i 50 grama maslaca.

Za ovaj recept potrebno vam je: 180 grama vode, sok limete ili ocat, 90 g maslaca, sol — sredstvo za štipanje po vašem ukusu — šećera ili sirupa od meda, kao i ne manje od pola šalice, ovisno o vašoj želji prema razinama slatkoće općenito plus osobne preferencije ovdje kako da bude baš pravog okusa, i na kraju glavna komponenta: brašno vaganje na vagi oko 130 g`, tada je potrebna količina `3-4` komada koja dolazi iz jaja.

Za posluživanje uz:

Dodavanje šećera u prahu nije obavezno.

KAKO PRIPREMITI EKLARE?

Za nadjev od kreme u posudu staviti 2 jaja i 150 grama šećera; dobro tucite dok se potpuno ne sjedini.

U smjesu pravilno umiješajte 70 grama kukuruznog škroba. Uzmite lonac i u njega ulijte 500 grama mlijeka. Zagrijte ga na srednjoj vatri do vrenja.

Pazite da se krema potpuno ohladi. Zatim počnite s pripremom choux tijesta.
Započnite zagrijavanjem pećnice na 190°C (375°F). Pomiješajte 180 grama vode s 90 grama maslaca u loncu; dodajte prstohvat soli i prstohvat šećera. Zagrijte dok se maslac ne otopi i dok cijela masa ne zavrije.

Pazite da se krema potpuno ohladi prije upotrebe. Počnite s pripremom choux tijesta. Započnite zagrijavanjem pećnice na 190°C (375°F). U šerpi pomiješajte 180 grama vode sa 90 grama maslaca. Dodajte prstohvat soli i još jedan šećer. Zagrijte ovo dok se maslac ne otopi i dok tekućina ne prokuha.

Za savršen oblik i teksturu vaših eklera, premjestite tijesto u vrećicu za pečenje. Počnite s okruglim vrhom vrlo velikodušne veličine. Uzmite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i prilično nemarno razvaljajte te trake tijesta, pazeći da budu dugačke oko 10-12 cm. Ne zaboravite ostaviti razmak između svakog eklera.

Za savršen oblik i teksturu vaših eklera, premjestite tijesto u vrećicu (opremljenu okruglim vrhom izdašne veličine). Uzmite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Pažljivo razvaljajte trake tijesta. Pazite da budu duge otprilike 10-12 cm. Razmaknite ih, ne zaboravite razmak između svakog eklera za optimalne rezultate pečenja.

Upute za pečenje: Stavite eklere u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta ili dok se ne dignu i ne porumene. Postupak hlađenja: Ostavite da se ohladi tako što ćete položiti na rešetku dok se potpuno ne ohladi.

Upute za pečenje: Stavite eklere u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta ili dok se ne dignu i ne porumene. Postupak hlađenja: Zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade na rešetki.

Upute za pečenje: Stavite eklere u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta ili dok se ne dignu i ne porumene. Postupak hlađenja: Zatim pustite da se ekleri svakako ohlade na rešetki.

Pripremite eklere tako da ih napunite. Nakon što se ekleri ohlade, napravite mali rez sa strane ili ih prepolovite po dužini. Kremu utisnite u eklere tako što ćete je protisnuti vrećicom za pečenje napunjenom ohlađenom kremom. Po želji punjene eklere pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Preporučujemo