Otkrijte skriveni recept za tortu koja nadilazi okvire običnog slastičarstva i pretvara se u pravo remek-djelo. Ovaj izuzetni kolač, proizašao iz stručnosti talentiranog arapskog kulinarskog znalca, stapa bogatstvo jaja, šećera i brašna s nježnom slatkoćom svježeg sira, što rezultira desertom koji je bez premca i zauvijek utisnut u vaš um.

Pripremite se zadiviti svoje prijatelje i obitelj ovom izvanrednom tortom, savršenom za svaku priliku. Pripremite se istražiti dubine ovog iznimnog recepta i otkriti tajne stvaranja ovog izvanrednog deserta, dok vas mi vodimo na kulinarsko putovanje, vodeći vas kroz svaki korak.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za nadjev prikupite sljedeće sastojke: 1 jaje, 150 grama (3/4 šalice) šećera, prstohvat soli, 100 ml (1/2 šalice) biljnog ulja, 70 ml (1/3 šalice) mlijeka , 200 grama (1 2 /3 šalice) višenamjenskog brašna, 1 žlica praška za pecivo, 250 grama (1 šalica) svježeg sira, 3 žlice šećera, 1 žlica kukuruznog škroba i šećer u prahu za posipanje po vrhu.

Oprema

Za posudu za pećnicu preporučuje se upotreba veličine 22×22 cm ili 9×9 inča. Uz to će vam trebati zdjelice za miješanje i pjenjača ili električni mikser.

Sito

Lopatica

Šalice i žlice obično se koriste kao mjerni pribor u kulinarstvu za precizno mjerenje sastojaka.

Koji su koraci za pripremu ovog jednostavnog kolača?

Da biste započeli proces izrade lonca, počnite tako da prethodno zagrijete pećnicu na temperaturu od 180°C (350°F). Nanesite tanki sloj biljnog ulja na tepsiju dimenzija 22×22 cm (9×9 inča) ili alternativno obložite tepsiju papirom za pečenje kako se kolač ne bi zalijepio za podlogu.

Započnite proces pravljenja tijesta za keks razbijanjem 3 jaja u veliku zdjelu za miješanje. Pomiješajte 150 grama šećera s prstohvatom soli. Pomiješajte jaja i šećer pjenjačom ili električnom miješalicom dok se ne pretvore u pjenastu i prozračnu smjesu. Postupno dodajte 100 ml biljnog ulja i 70 ml mlijeka, dobro promiješajući.

Pomiješajte 200 grama višenamjenskog brašna i 1 žlicu praška za pecivo s mokrom smjesom, prosijte ih zajedno. Pažljivo umiješajte suhe sastojke u mokru smjesu pomoću lopatice, pazeći da su dobro izmiješani. Pazite da ne premijesite jer će tako tijesto ostati prozračno i pahuljasto.

Za nadjev pomiješajte 250 grama svježeg sira, 3 žlice šećera, 1 žlicu kukuruznog škroba i 1 jaje u posebnoj posudi. Miješajte dok se smjesa ne pretvori u glatku i sočnu teksturu. Dodatak kukuruznog škroba jamči da će nadjev zadržati svoju gustoću tijekom pečenja, čime se sprječava nepoželjna tečnost.

Započnite proces pravljenja kolača ravnomjernim raspoređivanjem polovice tijesta za kolače po kalupu. Koristite lopaticu kako biste osigurali glatkoću. Zatim nježno rasporedite nadjev od svježeg sira po tijestu, pazeći da ga ravnomjerno rasporedite i ostavite mali rub duž rubova kako biste izbjegli eventualno prelijevanje.

Pobrinite se da nadjev bude potpuno pokriven tako da preko njega rasporedite preostalo tijesto za kolačiće. Nastavite s procesom pečenja kolača.

Nakon sastavljanja kolača, stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče oko 30 do 35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez tijesta. Važno je pripaziti da vrh torte dobije lijepu zlatno smeđu nijansu, dok se rubovi lagano odvajaju od stijenki kalupa.

Kako biste postigli prefinjenu i dobro pripremljenu prezentaciju, pridržavajte se sljedećih smjernica: Nakon što je torta ispečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu otprilike 10 minuta. Nakon toga tortu prebacite na rešetku kako biste osigurali temeljito hlađenje.

Za elegantan završni dodir kolač pospite šećerom u prahu nakon što dosegne željenu temperaturu.

Preporučujemo