Za pečenje tijesto premažite jajetom, pospite malo badema i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 20 minuta ili dok ne porumeni.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Njegovi prijedlozi za posluživanje uključuju podgrijavanje i ubacivanje malo sladoleda od vanilije. Za dodatni užitak možete ga popratiti preljevom od karamel umaka.
Najbolje poslužiti uz vruću šalicu čaja ili kave. Uživajte kao desert, ali i za vrijeme marende ili poslužite na nekom svečanom okupljanju.
- 1 jaje
- 3 žlice šećera,
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 8 grama vanilin šećera
- 300 mililitara mlijeka
- 1 žličica maslaca
- 2 jabuke (oguljene i narezane)
- 2 žlice šećera (za jabuke)
- 1/2 žličice cimeta
- 1 žlica maslaca (za jabuke)
- lisnato tijesto(kupovno ili domaće)
- 1 žumanjak razmućen s jednom žličicom mlijeka (za pranje jaja)
- Bademi narezani i šećer u prahu (za posipanje)
KAKO NA BRZU NAPRAVITI PITU OD JABUKA?
Za kremu: u šerpu staviti jaje, šećer, kukuruzno brašno i vanilin šećer. Svo vrijeme miješajući uliti mlijeko. Ostavite da kuha na srednjoj vatri dok se ova masa ne počne zgušnjavati, a zatim je maknite s vatre i uz miješanje dodajte maslac. Nakon toga posudu stavite u hladnjak na neko vrijeme.
Za pečenje premažite tijesto jajetom, pospite malo badema i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 20 minuta ili dok ne porumene Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. Prijedlozi za posluživanje uključuju podgrijavanje i stavljanje kuglice sladoleda od vanilije na vrh.
Za dodatnu poslasticu prelijte karamel umak preko muffina dok je još vruć. Dobro ide uz topli čaj ili kavu. Poslužite kao dio marende ili nakon svečanog obroka. Za pečenje premažite tijesto jajetom, pospite malo badema i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 20 minuta ili dok dobro ne porumene.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu Poslužite tako da podgrijete i na vrh stavite kuglicu sladoleda od vanilije. Za dodatni užitak poslužite s preljevom od toplog karamel umaka. Najbolje ga je uzimati s toplim napitkom poput čaja ili kave; inače se može poslužiti kao desert tijekom marende ili proslava.