Ako imate želju za nečim slatkim, ovaj recept će vam sigurno pogoditi. Slijedite ove korake kako biste napravili izvrsnu tortu koja će zasigurno zadovoljiti vaše nepce.

Za tortu pripremite sljedeće sastojke: 1 l slatkog vrhnja (ili kombinaciju 600 ml šlaga i 600 ml kisele vode kao zamjena za kiselo vrhnje), 400 ml kiselog vrhnja, 300 g mljevenog keksa. , i 15 banana ili 300 g voća, poput malina.

Za ovaj recept potrebno vam je oko 200-300 grama eurokrema ili vrećica cappuccina. Po želji možete staviti i 100 grama prženih i mljevenih lješnjaka. Dodatno, trebat će vam 200 grama šećera u prahu.

Kakav je proces njegove pripreme?

Šećer u prahu umutiti u slatko vrhnje dok ne dobijete glatku i kremastu konzistenciju, pazeći da se ne premiješa i nenamjerno stvori maslac. U smjesu lagano umiješajte kiselo vrhnje.

Smjesu treba podijeliti na tri jednaka dijela. U jedan dio stavite mljeveni keks, au drugi dio maline ili narezane banane, ovisno o želji. Na kraju, treću porciju možete pomiješati s eurokremom ili cappuccinom, opet po vlastitom izboru. Provjerite je li svaki dio dobro izmiješan kako bi se osigurala ravnomjerna raspodjela sastojaka.

Slagati slojeve ili na pleh ili u okrugli kalup, promjera cca 25 cm. Počnite tako da stavite sloj od keksa, zatim sloj od banana ili malina, a završite slojem od eurokrema ili kapućina.

Kolač ostaviti da se dovoljno ohladi u hladnjaku. Nakon što je torta dosegla odgovarajuću temperaturu, ako ste koristili obruč, nježno odvojite obruč.

Kako biste poboljšali prezentaciju, prije posluživanja tortu slobodno ukrasite dodatnim voćem, šlagom ili sitno mljevenim lješnjacima.

Predivna torta je pripremljena za vaš užitak! Prepustite se ovim divnim poslasticama!

BONUS:

Evo, recept za hrskave štapiće od tikvica koji su potpuno bez ulja i masnoće! Ovo nisu tipične pržene tikvice, vjerujte mi…

Tražite zdraviju alternativu prženim grickalicama? Ne tražite dalje od ovog recepta za hrskave štapiće od tikvica. Za razliku od tradicionalnih prženih grickalica, ovi štapići od tikvica u potpunosti su bez ulja i masnoće. Umjesto toga, pečeni su do savršene zlatne i hrskave teksture.

Idealne za ukusno predjelo ili slanu poslasticu, posebno su divne u kombinaciji s ukusnim umakom od kiselog vrhnja i češnjaka. Evo vodiča korak po korak:

Za izradu štapića od tikvica trebat će vam 2 tikvice, ukupne težine oko 700 g, koje treba izrezati na štapiće. Štapiće tikvica pospite s 2/3 žličice soli. U posebnoj zdjeli umutite 1-2 jaja i ostavite ih sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte 4 žlice krušnih mrvica, 1 žličicu mljevenog češnjaka, prstohvat mljevenog crnog papra, 1 žličicu mljevene paprike i 0,5 žličice origana.

Ove sastojke temeljito pomiješajte. Štapiće tikvica pospite s 2 žlice brašna, pazite da budu ravnomjerno obloženi. Svaki pobrašnjeni štapić tikvice umočite u razmućena jaja, pa ih uvaljajte u smjesu od krušnih mrvica dok ne budu potpuno obložene. Premazane štapiće tikvica stavite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici.

Dok se štapići od tikvica peku, pripremite umak tako što ćete pomiješati 4 žlice kiselog vrhnja, 1 češanj nasjeckanog češnjaka i nekoliko sitno nasjeckanih grančica kopra. Štapiće tikvica poslužite s umakom sa strane. Uživati!

Zagrijte pećnicu na 220°C, a pleh stavite papir za pečenje.

Za pripremu tikvica, narežite ih na trakice duljine otprilike 3 inča i debljine 1/2 inča. Nakon toga obilato pospite trakice tikvica solju i ostavite ih da nesmetano odstoje otprilike 10 minuta. Ovaj korak je ključan jer pomaže u uklanjanju viška vlage.

Kako biste uklonili dodatnu vlagu, osušite tikvice papirnatim ručnicima. Zatim pospite trakice tikvica brašnom, a zatim uklonite sav višak tako da ih lagano protresete.

Premažite svaki pobrašnjeni štapić tako da ga umočite u razmućeno jaje, zatim ga prekrijte kombinacijom krušnih mrvica, mljevenog češnjaka, crnog papra, paprike i origana. Nakon što ih posložite, pristupite pečenju.

Premazane trakice tikvica rasporedite u jednom sloju na pripremljeni lim za pečenje. Stavite lim za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 20-25 minuta, pazeći da trakice tikvica preokrenete do pola. To će rezultirati time da trakice tikvica dobiju divnu zlatnosmeđu boju i zadovoljavajuću hrskavost.

Dok se štapići od tikvica peku, iskoristite ovu priliku da napravite slatki umak za umakanje. U maloj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i nasjeckani kopar, pazeći da se svi sastojci harmonično sjedine.

Poslužiti:

Nakon što ste štapiće tikvica izvadili iz pećnice, prebacite ih na rešetku da se kratko ohlade. Uz slatke hrskave trakice tikvica dodajte prilog od kiselog vrhnja i umaka od češnjaka za posluživanje.

Preporučujemo